Logotype för Storfors kommun

Sveriges nöjdaste SÄBO-kunder finns i Storfors

Stolta enhetschefer; Anna Thyberg och Åsa Jonsson.

I Storfors kommun är 100 procent av kunderna på särskilt boende, SÄBO, nöjda eller mycket nöjda med helheten. Det ger Storfors en förstaplats i landet tillsammans med Örkelljunga och Boxholm.

Det visar Socialstyrelsens senaste undersökning som presenteras i systemet Kolada där nyckeltal för alla kommuner samlas.

I undersökningen är alla över 65 år på särskilt boende tillfrågade. De boende i Storfors ger extra höga betyg för förtroendet för personalen, maten, trivsamma rum och gemensamma utrymmen, trygghet samt möjligheten att påverka verksamheten.

De senaste tre åren har resultatet ständigt förbättras just vad det gäller nöjdheten inom särskilt boende, för att i år vara så höga att Storfors toppar listan för hela Sverige när det gäller helheten.

Enhetschef Anna Thyberg är mycket stolt över den förbättring som verksamheten gjort.

- Tillsammans med personalen har vi jobbat stenhårt för att lyfta verksamheten de senast tre åren. Alla har gjort ett otroligt jobb och då känns det väldigt roligt att få det här betyget, säger hon. Undersökningen gjordes hösten 2018 när de äldre också flyttade till nybyggda Sjögläntan.

- Det var ett stort jobb med flytten och en del oro, men det gick ändå som planerat. De problem som uppstod löste vi snabbt och det är extra roligt att det avspeglar sig i de här resultaten, säger hon.

Verksamhetschef Ing-Marie Thyr är mycket nöjd med resultatet.

- För några år sedan utökade vi till två enhetschefer vilket har gett mer tid för utbildningar och diskussioner just vad det gäller bemötandefrågor och värdegrund. Jag är oerhört stolt över våra enhetschefer och personalen som levererar den här goda omsorgen, säger hon.

I Storfors finns Sveriges nöjdaste kunder på särskilt boende. Bror Brollan Pettersson är en av dem som trivs med stämningen på nybyggda Sjögläntan.

I Storfors finns Sveriges nöjdaste kunder på särskilt boende. Bror Brollan Pettersson är en av dem som trivs med stämningen på nybyggda Sjögläntan.

Senast publicerad av Eva Wiklund