Logotype för Storfors kommun

Stort intresse för att minska ensamhet

Några av de 30-40 besökarna under träffen för att motverka ensamhet i Storfors.

Under torsdagens träff för alla 70-plussare i Storfors var intresset stort.

- Jag är jätteglad att det kom så många engagerade människor, säger Cea Paakkonen, som jobbar som anhörigstödjare och undersköterska i Storfors kommun.

LYSSNA PÅ P4 Värmlands inslag från träffen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det var kommunen som arrangerade träffen i samverkan med Storfors församling, Storfors Frikyrkoförsamling, Storfors hembygdsförening, PRO och SPF Seniorerna. Syftet är att minska ensamhet och utanförskap och träffen var ett första steg för att ta reda på vilka aktiviteter och träffpunkter de äldreönskar.

- Det här kan vara starten på något nytt där vi jobbar ännu mer tillsammans över olika föreningsgränser, säger Cea Paakkonen.

Till träffen dök 30-40 personer upp och det var ett positivt sorl som fyllde Kulturhuset när deltagarna tillsammans funderade på vilka aktiviteter som är viktiga att både få erbjuda och att få delta i.

- Många pratade om väntjänst. Både de som vill få hjälp och de som skulle vilja vara vän för någon ny person, säger hon.

Matlagning och bakning liksom någon form av fixartjänst fanns bland önskemålen. Många vill helt enkelt också bara ses för en stunds gemenskap och fika.

- Nu ska vi i arbetsgruppen sätta oss ner med alla förslag som kommit in och göra ett program, berättar Cea.

Programmet för Storfors 70-plussare kommer självklart att finnas i kommunens alla kanaler och även spridas via de deltagande föreningarna.

Senast publicerad av Eva Wiklund