Logotype för Storfors kommun

Storfors prisas som digitalast i Sverige av AFA

Kristina Elmström, Storfors kommun.

Storfors kommun har tagit emot priset ”Digitalast i Sverige” av AFA Försäkring som årligen delar ut priset. Kommunen är mest digital i landet när det gäller anmälningar kopplade till de kollektivavtalade försäkringarna.

 För Storfors kommun är det en självklarhet att sköta anmälningarna till AFA Försäkring digitalt.

– Jag tycker att tävlingen har varit ett incitament att ta tag i frågan. Och jag har själv varit på AFA-utbildning, säger Kristina Elmström, personalhandläggare och ansvarig för intranätet på Storfors kommun.

Kommunen antog utmaningen om att fasa ut pappersblanketter för anmälan till AFA Försäkring med besked. Benny Nyberg, kommunikatör på AFA Försäkring, som hållit i tävlingen och delar ut priset, berättar att det totalt sett är 82 procent av anmälningarna som kommer in digitalt.

– Storfors kommun var den enda kommunen i landet som till 100 procent anmälde digitalt under 2016. Priset vi delar ut är en stor pokal och ett diplom – och äran såklart! Dessutom bjuder vi på tårta så att alla inblandade får chans att fira ordentligt, säger Benny Nyberg.

Hur känns det att vara vinnare i tävlingen?
– Väldigt roligt. Jag trodde att fler skulle ligga på 100 procent, men det är kanske svårare för större kommuner. Vi är en liten kommun med bara 340 tillsvidareanställda, säger Kristina Elmström.

Hur firar ni vinsten?
– AFA Försäkring bjuder på tårta så vi firar vinsten och äran att vinna priset för digitalaste kommunen i Sverige onsdag 29 mars med storfika här på kommunen!

Senast publicerad av Eva Wiklund