Logotype för Storfors kommun

Inspirationsdag för anhöriga 14 oktober

I Storfors finns anhörigkonsulent Ann Westerlund som ett stöd för den som vårdar en anhörig i hemmet.

- Jag finns på Seniorernas Hus några dagar i veckan och jag gör även hembesök, säger Ann, som även jobbar som undersköterska på Hammargården.

Som anhörigkonsulent kan hon hjälpa till med råd och stöd och ibland även med myndighetskontakter.

- Jag blir ju lite av en spindel i nätet, och jag har ofta god kunskap om vilka vägar som finns, säger Ann, som nu vill puffa lite extra för den årliga inspirationsdagen för den som vårdar en anhörig.

- Den brukar vara väldigt populär och de som deltagit är ofta mycket nöjda. I år hålls dagen i Forshaga lördag den 14 oktober, säger hon.

Under dagen bjuder flera föreläsare på inspiration kring olika ämnen som rör detta att vårda en anhörig hemma. Det blir också tid för fika, lunch och mingel.

- En viktig del i sådana här träffar är att få träffa andra i samma situation och att utbyta erfarenheter. Många brukar tycka att det är väldigt värdefullt, säger Ann Westerlund.

Kostnaden för föreläsningsdagen är subventionerad för anhöriga och kostar 250 kronor inklusive fika och lunch. Anmälan göra till Ann Westerlund

Tid & plats för inspirationsdagen: Lördag 14 oktober kl 9.00-16.30 i Forshaga Folkets Hus
Kursavgift: Anhöriga 250 kr per person, personal från kommun och landsting 350 kr, inkl kaffe och lunch.

Information & anmälan: Anhörigkonsulent Ann Westerlund tel 0550-652 54 eller via mail ann.westerlund@storfors.se. Avgiften faktureras deltagarna i efterhand. Transport till och från Forshaga står man själv för. Sista anmälningsdag är 14 september

Program

09.45-10.45 Gun-Britt Björevall, Anhörigas Riksförbund , inviger dagen

10.00-10.45 Maths Wensmark, leg psykolog, leg psykoterapeut – att ha medkänsla med sig själv som anhörig

10-50-11.30 Monica Klasén McGrath, författare till boken Annorlunda barnbarn – om vilka utmaningar det kan innebära när barnbarnet har en funktionsnedsättning

12.15-13.30 Lunch

13.30-14.00 Elisabeth Odalen Bjord presenterar Föreningen Attentions studiecirkelmaterial för anhöriga

14.00-16.30 Malte och Ida Hallquist. Vardagens superhjältar – om människor som inte alltid är så starka, men ändå har förmågan att lyfta andra.

Senast publicerad av Eva Wiklund