Logotype för Storfors kommun

Åsa och Anna - nya chefer för Storfors särskilda boenden

Åsa Jonsson (tv) och Anna Thyberg ska leda arbetet på Storfors särskilda boenden.

Åsa Jonsson (tv) och Anna Thyberg ska leda arbetet på Storfors särskilda boenden.

Åsa Jonsson och Anna Thyberg tar nu rodret som enhetschefer för Storfors särskilda boenden.
- Det ska bli väldigt roligt att få jobba nära verksamheten, säger Åsa.
- Jag ser det här som en väldigt spännande utmaning, säger Anna.

I Storfors finns tre särskilda boenden, Hammargården, Smeden och Kroppavägen. Nyligen genomfördes en organisationsförändring där man utökade från en till två enhetschefer för dessa boenden. Anledningen var att arbetsbelastningen på enhetschefen varit alldeles för hög, med för många anställda att leda.

Nu kommer Anna Thyberg att ansvara för boendet på Kroppavägen, samt för kommunens bosamordning. Åsa Jonasson kommer att ansvara för Smeden och Hammargården. Båda kommer också att vara delaktiga i framväxandet av det nya särskilda boende som ska byggas mitt emot det nuvarande boendet på Kroppavägen.

Åsa, som bor i Filipstad, är utbildad socionom och har tidigare jobbat som chef för ett äldreboende och som chef på ett boende för ensamkommande barn.

- Jag ser det som en stor fördel att jag som chef blir placerad ute i verksamheten. För mig är det naturligt att vara delaktig i verksamheten på plats, säger hon.

Anna, som bor i Kristinehamn, har tidigare jobbat som undersköterska på Broängens äldreboende.

- Jag ser det som en utmaning. Jag är nog mycket av en ledande personlighet och jag har haft arbetsledande funktioner och även styrelseuppdrag i Stiftelsen Broängen, säger Anna, som poängterar att hon kommer att vara en lyssnande chef som gillar teamarbete.

Verksamhetschef Ingmarie Thyr är mycket nöjd med rekryteringarna.

- Vi hade en hel del ansökningar och jag är väldigt glad att vi nu rekryterat två personer som verkar ha både drivkraft och engagemang, säger hon.

Senast publicerad av Eva Wiklund