Logotype för Storfors kommun

Sven-Erik Rhen satte Storfors på kartan som nominerad till Årets Offentliga chef

På onsdagskvällen korades Årets offentliga chef på Quality hotel globe.
Storfors skolchef, Sven-Erik Rhen, var en av de nominerade men inte den som till slut kammade hem utmärkelsen.
- Men jag är väldigt glad ändå. Bara att bli nominerad känns otroligt ärofullt och jag fick chansen att sätta Storfors på kartan. Nu vet många fler var det ligger och hur vi jobbar, säger Sven-Erik.

Utmärkelsen Årets Offentliga chef är instiftad av tidningen Offentliga Affärer och delades ut vid en bankett i anslutning till konferensen Offentlig chef. Åtta chefer var nominerade och vinnare av priset blev Steinunn Asgeirsdottir, förvaltningschef på Patientnämnden i Stockholms läns landsting.

- Hon gav verkligen intryck av både kompetens, värme och hade en härlig personlighet. En värdig vinnare, säger Sven-Erik Rhen, som under galan delade bord med de övriga nominerade.

Det blev också tid för en hel del diskussioner med de övriga cheferna som kom från olika ställen i landet.

- Inspirerande och roliga. Så skulle jag beskriva konferensdagarna och galakvällen. Jag fick också chans att bolla tankar om hur vi jobbar i en liten kommun och vilka stora fördelar vi faktiskt har, säger han.

Under konferensens andra dag var Sven-Erik en av flera nominerade som fick äntra scenen där bland andra civilminister Ardalan Shekarabi, förbundskapten Pia Sundhage och beslutsdoktorn Ari Riabacke tidigare trollbundit publiken. De nominerade cheferna fick chans att ge publiken mer bakgrund till framgången.

- Storfors är ju en gammal bruksort och jag brinner för att alla ”bruksungar” ska få chansen att lyfta blicken och se alla möjligheter som finns livet, sade Sven-Erik, som bland annat jobbar för att att Vargbroskolans elever ska få åka på musikaler, se landslagsmatcher i fotboll eller åka på skidresor.

- Alla behöver få inspiration och de får gärna ge sig av någon annanstans när de slutat skolan. Sedan är de varmt välkomna tillbaka för att hjälpa till med bygget av vår fina, trygga kommun där vi värnar om närhet och utveckling, sade han.

57 chefer var förslagna och av dessa togs åtta ut, däribland Sven-Erik som nominerades med motiveringen:

”I slutet av förra året utsågs Storfors till årets Skolkommun av SKL. Bakom den framgången ligger till stor del Sven-Eriks ledarskap som inspirerar både anställda och elever till utveckling. Sven-Erik beskrivs som en chef som bygger ett klimat där trygghet, trivsel och utveckling är i fokus. Hans ledarskap lockar anställda långväga ifrån och han är mycket omtyckt bland elever”.

- Jag är hedrad, och jag känner mig inspirerad efter två dagar i väldigt gott sällskap, säger Sven-Erik, som bland annat ställdes mot Falköpings kommundirektör, Brottsförbyggande rådets enhetschef och Domstolsverkets HR-chef.

Senast publicerad av Eva Wiklund