Logotype för Storfors kommun

Storsatsning på beredskapsdag i Storfors fredag 29 september

Storfors deltar som vanligt i beredskapsveckan, som detta år har temat ”övning”.

På plats i Storfors kan besökarna bland annat besöka ”exitainern” en inredd container där snabbhet, tankeförmåga och uthållighet sätts på prov.

Utställning, matservering och tävlingar väntar, liksom en avslutning med gratis biovisning av den isande mörka thrillern Operation Napoleon. En film om följderna när temperaturen stiger globalt.

- Den här beredskapsdagen satsar vi extra stort och som en av tre kommuner har vi lyckats få hit den spännande exitainern, säger säkerhetssamordnare Michael Björklund.

I grupper om fem-sex personer får man prova på olika övningsmoment på tid. Ett diplom väntar den som lyckas. I väntan på entré till exitainern finns också Frivilliga Resursgruppen och Civilförsvarsförbundet på plats utanför Kulturhuset med olika övningar.

- De kommer att bjuda på nyttiga, kanske lite ovana och spännande övningar som man enkelt kan göra på plats, säger näringslivsutvecklare Kicki Karlsson, som även välkomnar besökare från andra kommuner under beredskapsdagen.

I samverkan med Storfors kommun bjuder Civilförsvarsförbundet på varm soppa och bröd och på plats finns även Gasolbutiken med en rad olika prylar för krisberedskap. Lottakåren finns också på plats liksom kommunens energirådgivare. Storfors säkerhetssamordnare lottar ut en krislåda och bjuder de första besökarna på vattendunkar. Räddningstjänsten finns på plats med flera olika övningar att testa samt information om din trygghet. Beredskapsdagen startar vid lunchtid och pågår ända fram till kvällen då den avslutas med gratis filmvisning av Operation Napoleon.

Är du redo för en fartfylld och klurig eftermiddag? Eller vill du kanske bara skaffa dig ny kunskap inom området beredskap och inspireras? Varmt välkommen till en kostnadsfri och viktig eftermiddag och kväll i Storfors Kulturhus.

Beredskapsveckan arrangeras vecka 39 över hela Sverige och har varje år lite olika teman. Förra året var temat krismat, medan man detta år satsar på temat övning.

Tid & plats:
Fredag 29 september, Centrumplan 1.
Kl 12.00-17.00 Exitainern
Kl 12.00-18.00 Utställning och organisationer på plats. Övningar, matservering. Utlottning. Vid riktigt dåligt väder hålls utställningen inomhus.
Kl 18.00 Kostnadsfri visning av filmen Operation Napoleon. Drygt 200 platser - först till kvarn.

Information:
Säkerhetssamordnare Michael Björklund 0590-611 45

Senast publicerad av Eva Wiklund