Logotype för Storfors kommun

Storfors söker fortfarande hyresgäst till Lungsunds hotell

Näringslivsutvecklare Börje Andersson söker nu brett efter en hyresgäst till Lungsunds hotell.

Näringslivsutvecklare Börje Andersson söker nu brett efter en hyresgäst till Lungsunds hotell.

Nu går Storfors kommun ut på bredare front för att hitta en hyresgäst till Lungsunds hotell.

- Vi hade ett antal intressenter från start som vi utvärderat och diskuterat med under hösten. Tyvärr nådde vi inte ända fram, så nu väljer vi att gå ut brett, säger näringslivsutvecklare Börje Andersson.

Annonser i dagspress och mäklare är alternativa vägar, och Börje Andersson säger att arbetet kommer att påbörjas direkt. Förhoppningen är att ha anläggningen igång i god tid inför sommarens högsäsong.

Anläggningen är den enda längs den 60 kilometer långa vattenleden Bergslagskanalen, som erbjuder hotellboende. I takt med att andra värmländska hotellanläggningar väljer att starta annan verksamhet ser Börje Andersson också att anläggningen får ännu större utvecklingsmöjligheter.

- Det blir allt färre konferensanläggningar och turisthotell kvar, och det är få som kan erbjuda den här typen av läge. Dessutom ingår både camping, övernattningsstugor och äventyrsgolf för den kommande hyresgästen, säger han.

Anläggningen har 32 hotellbäddar, campingplats med 46 platser, fyra campingstugor, äventyrsgolfbana, bastu och konferenslokaler. I direkt anslutning finns en badplats och gästbrygga samt Lungsunds kyrka. I närheten finns hembygdsgård, golfbana och Lundsbergs skola

Ytterligare information: Näringslivsutvecklare Börje Andersson 0550-651 21

Senast publicerad av Eva Wiklund