Logotype för Storfors kommun

Storfors nya kommunchef möter positiv energi

Nu är Storfors nya kommunchef på plats.

Johan Rosqvist har startat veckan med att besöka en rad olika verksamheter i kommunen.

- Hittills har Storfors motsvarat alla mina förväntningar. Jag har mött så mycket positiv energi bland personalen att det smittar av sig, säger han.

Under sina två första dagar i Storfors har han bland annat hunnit bekanta sig med kommunens olika vårdinrättningar och hemtjänsten, tekniska avdelningen med vattenverk och avloppsverk, verksamheter i Kulturhuset och olika administrativa verksamheter. Han har också hunnit besöka ett par restauranger och en sommarlovsaktivitet vid Svarttjärn i Bjurtjärn.

- Det känns väldigt genuint och jag har både fått möta värmen i Storfors och förstått att det finns kraft både bland företagare och kommunala verksamheter här, säger Johan, som ser fram emot att få återkomma till verksamheterna för lite längre studiebesök.

Han ser många fördelar med den lilla kommunen, inte minst möjligheten att få en bra överblick över många olika verksamheter.

- Det är tydligt att många hjälps åt inom flera arbetsområden, vilket är möjligt just för att man har den här överblicken. Det blir effektivt och jag har sett massor kreativitet bland all personal på bara två dagar, säger han.

Eva-Lotta Härdig Eriksson, kommunstyrelsens vice ordförande, har tillsammans med verksamhetschef Margareta Albért, näringslivsutvecklare Kicki Karlsson och tekniske chefen Jukka Mäenpää guidat kommunchefen i kommunens olika delar. Han träffade Douglas Stjernberg, Michael Nordeman, Jessica Andersson och Eva Turunen och en hel del annan personal.

- Där är väldigt roligt att Johan uppskattar det stora engagemang som finns ute bland vår personal, och hans besök var mycket välkommet, säger Margareta Albért.

Eva-Lotta Härdig är glad och nöjd över att Storfors nya kommunchef nu har tillträtt tjänsten.

- Han är lugn och sympatisk och verkar dessutom väldigt kompetent. Jag ser fram emot ett gott samarbete och tror att han blir en stor tillgång för kommunen, säger hon.

Johan är civilingenjör i grunden och har jobbat ett antal år som chef för serviceförvaltningen på Hammarö och som ansvarig för kommuntekniken i Grums. Han har även varit samhällsbyggnadschef på länsstyrelsen i Karlstad innan han landade i senaste jobbet som gruppchef på konsultbolaget WSP, en koncern med 54 000 anställda.

- Jag har längtat tillbaka till den kommunala dynamiken där man så tydligt känner den samhällsnytta man gör, säger Johan, som nu ser en stor och viktig arbetsuppgift framför sig i Storfors.

- Mitt viktigaste uppdrag är att säkerställa att vi har en budget i balans för att vi ska kunna fortsätta att jobba med utveckling, säger han.

Senast publicerad av Eva Wiklund