Logotype för Storfors kommun

Storfors nominerad till kommunikatörspris

Under Publikom, en årlig mässa för innovativa ledare och kommunikatörer, delas priset Megafonen- Årets kommunikatör ut.

I år är Storfors kommunikationschef, Eva Wiklund, en av åtta nominerade.

- Det känns naturligtvis jätteroligt. Att vara nominerad och uttagen tillsammans med alla de andra kompetenta och driftiga kommunikatörerna är ju en ära i sig, säger hon.

I nomineringen lyfts fram att kommunen under många år jobbat med att lyfta fram de goda exemplen från verksamheterna. Detta för att skapa stolthet bland medborgarna, men också för att sprida ryktet om den goda kommunen långt utanför kommun- och länsgräns.

Målet är att på lång sikt öka inflyttningen och att bevara en levande bygd. Efter tio års arbete ser man också resultat. Ett exempel är ryktet om Sveriges bästa skola som spridits så bra att man idag inte har några problem att rekrytera lärare – utan istället kö för att få arbeta i Storfors. Idag har Storfors skolor också högst andel utbildade lärare i hela Sverige.

Övriga nominerade till priset är Nina Steiner, VA Syd, Alexander Blomqvist, Karlskoga och Degerfors kommuner, Lena Rindefjell, Västa Götalandsregionen, Anders Svensson Simrishamns kommun, Angelica Ekholm, Borlänge Kommun, Felicia Kaiser, Mälarsjukhuset Eskilstuna och Henrik Nilsson, Kalmar kommun.

Publikom arrangeras av tidningskoncernen Hexanova i samarbete med tidningen Offentliga Affärer och priset delas ut under en bankett på Hamburgerbörs onsdag den 9 oktober.

Här finns de nominerade Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad av Eva Wiklund