Logotype för Storfors kommun

Stefan Löfven besöker Storfors onsdag 22 mars

Försteombudsman för socialdemokraterna, Nina Höijer, granskar lokalerna inför statsminister Stefan Löfvens offentliga möte i Storfors den 22 mars klockan 18.15.

På tisdag tar statsminister Stefan Löfven emot Kroatiens president och på lördag deltar han i EU-toppmötet i Rom. Men däremellan, onsdagen den 22 mars, gör han en avstickare till Storfors för att lyssna på landsortsbefolkningen.

- Storfors är en modig uppstickare som dessutom tagit stort ansvar i migrationsarbetet, därför föll valet på just den orten, säger Nina Höijer, försteombudsman för socialdemokraterna i Värmland.

Besöket i Storfors är en del av statsministerns landsbygdsturné, som startade redan i februari. I Storfors kommer han att tala i biosalongen i Kulturhuset med start kvart över sex. Efter ett kortare anförande blir det gott om tid för frågor.

- Stefan Löven vill träffa så många människor som möjligt under sina resor i Sverige. Han vill höra vilka frågor man brottas med och hur man ser på framtiden. Det känns spännande med Storfors som drabbats av nedläggningar men där det också händer mycket positivt, säger Nina Höijer.

Frågorna till statsministern ska ställas skriftligt och det kommer att finnas kort att skriva på i Kulturhuset, där dörrarna står öppna från en halvtimme före besöket. Den som vill kan även skriva frågan hemma och ta med sig.

- Huvudsaken är att man skriver tydligt så att våra moderatorer kan läsa, säger hon.

Efter träffen kommer det också att bli tillfälle till fotografering tillsammans med Stefan Löfven.

Under onsdagen kommer statsministern även att besöka andra orter i Värmland, men Storfors är den enda ort där han håller ett offentligt möte.

Tid & plats: Onsdag 22 mars med start klockan 18.15. Insläpp från 17.45. Biosalongen i Kulturhuset/Folkets hus, Centrumplan 1 i Storfors.

Senast publicerad av Eva Wiklund