Logotype för Storfors kommun

Sören Söderberg är Årets Storforsare

Två personer står framför en folksamling och visar diplom och tavla.

Sören Söderberg prisades som Årets Storforsare. Han vill även lyfta klubbkamraterna i Storfors FF, inte minst Lena Kristoffersson (th) som var den lurade med honom till hembygdsgården under förevändning att de båda skulle på ett möte.

Sören Söderberg, ordförande i Storfors FF, är Årets Storforsare.

Han utsågs av Storfors Hembygdsföreningen under den årliga hembygdsfesten i augusti.

- Sören har länge jobbat hårt för att alla barn och ungdomar ska få spela fotboll. Genom sitt engagemang har han givit både föreningen och Storfors kommun ett stort lyft, säger Agneta Svanlund från föreningen.

Sören prisades under en ceremoni vid Hembygdsgården Hagen och fick ta emot diplom, en tavla av konstnären Stefan Höglin och dessutom varma applåder.

Den överraskade pristagaren är glad och stolt över utmärkelsen som enligt motiveringen är mycket välförtjänt.

- Jag vet inte vad jag ska säga, jag är lite chockad, säger han först innan han hämtat andan och kan fortsätta:
- Det här hade jag inte väntat mig. Lena Kristoffersson hämtade mig och sa att vi skulle på ett möte, och så händer det här. Han läser nomineringen på diplomet flera gånger, som för att få det hela att gå in. När han samlat sig lite säger han att han är oerhört tacksam över priset, men vill samtidigt poängtera att de är flera personer i föreningen som tillsammans bidrar till att föreningen gjort en positiv tillväxt.

- Vi är ett starkt gäng som arbetar hårt för att föreningen ska utvecklas och det har den verkligen gjort, säger han.

Han berättar bland annat om projektet med Svenska fotbollförbundet som Annelie Bergdahl har varit engagerad i.
- För drygt ett år sedan var det nästan inga tjejer som spelade fotboll, men på den sista träningen som Annelie höll i våras var det nästan 40 tjejer med. Idag har vi lika många tjejer som killar som spelar från årskurs nio och nedåt. Det är oerhört kul!

Klubbkamraten Lena Kristoffersson kan berätta om Sörens betydelse i klubben:
- Han gör allt från att leda anställd personal, stötta tränare och träna lag när någon tränare har förhinder till att krita fotbollsplaner, köpa in material till maskiner och föreningens kiosk och hjälpa föräldrar att öppna kiosken vid hemmamatcherna. Dessutom grillar han hamburgare på A-lagsmatcherna och intervjuar A-lagsspelare inför hemmamatcher till facebooksidan. Detta ideella arbete är guld värt för Storfors FF, säger hon.

Under eftermiddagen på hembygdsgården kunde man även ta del av lotterier, försäljning, hönsbingo, en mindre bilutställning och fikaförsäljning.

Hembygdsföreningens motivering till Årets Storforsare 2021:

”Du har ett stort engagemang i din förening och har sedan start brunnit för att alla barn och unga i kommunen ska få chans att idrotta.

Du är också en stöttepelare när det gäller att utveckla föreningen och lägger ner otroligt stor del av din fritid på detta. Vi skulle kunna nämna en lång rad arbetsuppgifter.

Tack vare ditt arbete är föreningen levande och den här typen av ideellt engagemang är guld värt både för föreningen och för Storfors kommun.

Det är av största vikt för en kommun att det finns aktiviteter och liv i bygden. Där har du bidragit stort vilket gör dig till en given kandidat som Årets Storforsare 2021”.

Senast publicerad av Eva Wiklund