Logotype för Storfors kommun

Söndag 2/9 kl 14.00 invigs Hälsans Stig

Folkhälsosamordnare Kicki Karlsson och hälsokonsulent Pia Aspvik har jobbat fram Hälsans Stig i Storfors.

Söndag 2 september invigs Hälsans Stig i Storfors. Den bjuder på sex kilometer promenad genom centrum och runt Mögsjöns södra del.

- Det känns jätteroligt att vi kan göra den här satsningen. Det är ett bra sätt att stimulera till fysisk aktivitet, säger folkhälsosamordnare Kicki Karlsson.

 Konceptet för Hälsans Stig är enkelt. En sträcka märks upp så att det blir lätt att hitta och man sätter även ut kilometerskyltar så att det blir enkelt att hålla reda på hur långt man gått.

Hälsans Stig är ett projekt av Riksförbundet Hjärtung som vill erbjuda trygga och promenadvänliga slingor utan given start- eller slutpunkt.

- Förhoppningen är att hälsans Stig kommer att bli en given sträcka för alla att använda när man vill vara fysiskt aktiv, säger hälsokonsulent Pia Aspvik, som tillsammans med Kicki Karlsson jobbat med satsningen. Hon menar att söndagspromenaden kan bli enkel tack vare att man både kan dra en barnvagn och låta mindre barn cykla längs sträckan.

1995 etablerades den allra första stigen på Irland av irländska hjärtfonden. Idag finns Hälsans stig i 130 svenska kommuner.

Kartor kommer att finnas på biblioteket och i kommunhusets reception efter invigningen. Längs slingan ska det också sitta markeringar som är lätta att följa åt båda håll (klart fredag den 21 augusti).

Slingan passerar flera platser där det finns chans att äta eller fika; Kulturhusets café, Sporthallens café Badsta Camping, Taverna och Folkets Hus restaurang. Stigen löper till hälften naturskönt runt södra delen av Mögsjön och till hälften inne i centrum. Eftersom den går ihop på mitten är det lätt att också välja en av delarna.

Invigning

Söndag 2 september kl 14.00 vid Kulturhuset

Kommunalråd Hans Jildesten klipper bandet, assisterad av folkhälsosamordnare Kicki Karlsson och Hälsokonsulent Pia Aspvik.

Förfriskningar: Alla besökare bjuds på frukt, varm korv & kaffe. De 50 första besökarna får vattenflaskor med tryck från Storfors kommun.

Karta över Hälsans Stig i Storfors.

Karta över Hälsans Stig i Storfors finns att hämta i kommunhuset och på biblioteket.

Senast publicerad av Eva Wiklund