Logotype för Storfors kommun

Riksdagsledamöter gjorde verksamhetsbesök i vård och omsorg

Riksdagsledamöter och lokala politiker gjorde verksamhetsbesök i vården. Fr vänster: Stefan Larsson, Marlene Lund Kopparklint, Juhani Verkopäri, Mikael Strandman, Marie Hagman samt Lina Øygarden.

I valupptakten fick Storfors vård- och omsorg besök av riksdagsledamöter från Moderaterna och Sverigedemokraterna.

- Det är nyttigt för oss att komma ut på landsbygden och få se de utmaningar som finns, säger Mikael Strandman, som sitter i konstitutionsutskottet för SD.

Han har sällskap av partikamraten och kommunpolitikern Juhani Verkkoperä.

- Att vara kommunpolitiker handlar inte bara om att diskutera budget, vi behöver komma ut och prata med verksamheterna ännu mer än vi gjort hittills, vi behöver få den kopplingen, säger Juhani.

Från Moderaterna deltog riksdagsledamot Marlene Lund Kopparklint, som sitter i rikdagens miljö- och jordbruksutskott samt i trafikutskottet.

- Vi vill gärna höra mer om hur man jobbar, om arbetsmetoder och om anhörigperspektivet, säger Marlene, som är särskilt intresserad av upphandlings- och entreprenadfrågor.

Kommunpolitikerna Marie Hagman, Lina Øygarden och Stefan Larsson från Moderaterna fanns också på plats.

- Jag ser det här som ett första steg. Idag besöker vi vård och omsorg. Men verksamhetsbesök är inte något vi vill göra bara vart fjärde år. Vi vill ut i flera verksamheter och fånga upp åsikter och tankar, lyssna och lära, säger Stefan Larsson.

Senast publicerad av Eva Wiklund