Logotype för Storfors kommun

Radio Värmland direktsänder från Kulturhuset 13 augusti

Magnus Hermansson och Annika Ström håller i kommunturnén som P4 Värmland gör inför valet. Till Storfors kommer Magnus tillsammans med programledaren Per Larsson. Foto: Erik Liljekvist/Sveriges Radio.

Magnus Hermansson och Annika Ström håller i kommunturnén som P4 Värmland gör inför valet. Till Storfors kommer Magnus tillsammans med programledaren Per Larsson. Foto: Erik Liljekvist/Sveriges Radio.

Storfors blir först ut i "valluffen". Redan på måndag kommer P4 Värmland till Kulturhuset för att direktsända mellan 10.15 och 13.00.

Genom en turné till alla kommuner, under tre veckor, vill man ta temperaturen i hela länet inför valet den 9 september. Både politiker och andra kommer att intervjuas, men reportern Magnus Hermansson hoppas också på en stor publik.

- Folk är välkomna hit för att ställa frågor eller berätta om hur det är att leva, bo eller driva företag i Storfors. Jag hoppas vi får träffa många storforsare, säger han.

Politikerna Kina Lindroos (v), Hans Jildesten (s), Johan Järlestedt (c) och Andris Widuss (m) kommer att intervjuas och debattera fram till lunchtid. För besökarna finns möjlighet att lämna sina frågor direkt på plats och man kan ockå maila in sina frågor i förväg till p4varmland@sverigesradio.se.

Men politikerna kommer inte bara att bli intervjuade, få debattera och svara på frågor. De kommer även att få utföra ett "konstnärligt uppdrag" på plats i Kulturhuset.

- Den som vill se om Storfors politiker har några konstnärliga anlag har ett gyllene tillfälle på måndag, säger Magnus Hermansson.

Radion kommer att sända från Kulturcaféet i Kulturhuset. Caféet håller öppet redan från 10.00 och bjuder alla besökare på kaffe.

- Det är ju jättekul att de vill sända just från Kulturhuset som är en av Storfors samlingspunkter. Det är ju ett bra tillfälle att ställa frågor till politikerna också, säger kultur- och fritidschef Olle Rodéhn, som också hoppas på att många storforsare vill titta förbi.

Senast publicerad av Eva Wiklund