Logotype för Storfors kommun

OK stänger bemannade macken i Storfors

Sven-Erik Rhen är besviken över OK Värmlands beslut att lägga ner macken i Storfors.

Sven-Erik Rhen är besviken över OK Värmlands beslut att lägga ner macken i Storfors.

Vid årsskiftet stänger OK macken i Storfors och går över till en automatstation.

- Vi gjorde ett försök, men vi nådde inte ända fram. Det är fruktansvärt tråkigt, det är klart att jag är besviken, säger Sven-Erik Rhen från OK distriktsråd.

Under våren och sommaren har distriktsrådet samlat till stormöten, gått ut i media och snickrat stora reklamskyltar. Under sommarmånaderna vände trenden och macken gick tillfälligt med vinst. Men i oktober vände kurvan nedåt igen och under onsdagskvällen fattade OK Värmlands styrelse beslutet att stänga macken från årsskiftet.

– Trots stort engagemang från ortsbefolkningen, kommunen och olika företag på orten har vi inte lyckats vända de negativa resultaten till något positivt, skriver OK i ett pressmeddelande.

Sven-Erik Rhen beklagar beslutet.

- Vi i distriktsrådet har ju inte haft någon möjlighet att påverka styrelsen. Förra året gick macken 700 000 kronor back, och i år cirka 300 000 kronor. Den är i behov av renovering, men det finns inga pengar till investering, säger han.

Det som blir kvar efter årsskiftet är en automatstation, och Sven Erik Rhen menar att det blir en stor skillnad.

- En mack är så mycket mer än bara bensin. I Storfors ar macken varit en samlingspunkt, man har lämnat in sina spelkuponger och hämtat sina paket, säger Sven-Erik Rhen, som inte utesluter att andra bolag vill satsa i Storfors.

- Det finns ju andra lägen i Storfors som är mycket bättre och där man även kan köra in med tung trafik. Vi ska ju inte utesluta att det finns intresse från andra aktörer. För min egen del spelar det ingen roll vilket bolag som står bakom, säger han och pekar på det faktum att Munkfors har två bemannade bensinstationer.

- Även om befolkningen minskar är så borde det räcka till för en mack. Och vi fick ju banken tillbaka i Storfors, varför inte en bensinstation?

Senast publicerad av Eva Wiklund