Logotype för Storfors kommun

Ny kommunpolis nystartar grannsamverkan

Lowe Hulterström är ny kommunpolis i Storfors, Kristinehamn och Filipstad. Onsdag 6 april klockan 18.30 finns han på palts i Kulturhuset/FoIlkethus för att nystarta grannsamverkansarbetet i Storfors.

Lowe Hulterström är ny kommunpolis i Storfors, Kristinehamn och Filipstad. Onsdag 6 april klockan 18.30 finns han på plats i Kulturhuset/FoIlkethus för att nystarta grannsamverkansarbetet i Storfors.

Tillsammans med pensionerade Storforspolisen Björn Rosell, drar nu Storfors nye kommunpolis Lowe Hulterström i gång grannsamverkansarbetet.

Startträffen hålls på onsdag kväll, 6 april kl 18.30 i Storfors Kulturhus/Folket Hus.

Lowe Hulterström har precis tillträtt tjänsten som kommunpolis för Storfors, Kristinehamn och Filipstad. En stor del av hans arbete kommer att röra de så kallade kommunlöften som polisen och kommunerna samarbetar omkring. Han kommer att finnas på plats vid en rad olika arrangemang ute i kommunerna, och även i patrullbil då och då. Han kommer också att jobba tillsammans med kommunernas säkerhetssamordnare.

- Som kommunpolis ska jag vara en länk mellan kommunerna och polisen. Jag kommer också att vara mycket ute i samhällena för att fånga upp vad medborgarna tycker och tänker, säger han.

Lowe har en bakgrund som yrkesofficer, och tanken att bli polis fanns inte förrän A9 i Kristinehamn lades ner och han erbjöds en omställningsutbildning.

- Det finns likheter mellan yrkesrollerna, men också stora skillnader. Inom försvarsmakten tränar man för något som kan bli verklighet och man har råd att göra fel. Som polis är man ute i verkligheten varje dag och då är det skarpt läge direkt, säger Lowe, som trivs med att jobba med människor.

Grannsamverkansarbetet är en viktig del för att skapa trygghet både i tätorter och på landsbygden. Lowe hoppas nu på stor tillströmning av ”grannar” på onsdag kväll. Både sådana som redan har grannsamverkansområden och sådana som ännu inte startat.

- Det finns statistik som visar att inbrottsrisken sjunker ordentligt om man har väl fungerande grannsamverkan. Inom polisen har vi stor hjälp av dessa nätverk, och vi kan hjälpa till för att ge dem rätt verktyg, säger han.

Tid & plats: Uppstartsmötet för grannsamverkan hålls i Kulturhuset/Folket Hus i Storfors på onsdag kväll klockan 18.30. På plats finns Lowe Hulterström och pensionerade Storforspolisen Björn Rosell.

Pensionerade polismannen Björn Rosell ver hur stor skillnad grannsamverkan kan göra. Nu startar han arbetet tillsammans med Storfors nye kommunpolis.

Pensionerade polismannen Björn Rosell ver hur stor skillnad grannsamverkan kan göra. Nu startar han arbetet tillsammans med Storfors nye kommunpolis.

Senast publicerad av Eva Wiklund