Logotype för Storfors kommun

Ny film: Värmlands största ö på tre minuter

Med en nyproducerad film vill Storfors kommun lansera en glädjespridare.
- Vi vill visa upp det vi är stolta över, säger kommunchef Mats Öhman.

 GÅ DIREKT TILL FILMEN PÅ YOUTUBE Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Storfors nya, profilbärande film, är cirka tre minuter lång och fokuserar på vacker miljö, bra och trygg skola, möjligheter till sjönära boende och företag med nationella och globala marknader.

- Samtidigt som vi vill visa omvärlden vårt fantastiska sjösystem och de möjligheter som finns här, vill vi också öka den lokala stoltheten. Det är lätt att bli hemmablind, men Storfors har många guldkorn, säger Mats Öhman efter drygt ett och ett halvt år på posten som kommunchef.

Filmen fokuserar på den sex mil långa Bergslagskanalen med ett levande sjösystem och plats för rekreation, Vargbroskolan som i undersökningar korats till Sveriges tryggaste, några av de företag som verkar i kommunen och möjligheterna till ett aktivt friluftsliv.

- Filmen kommer precis rätt i tid. Vi jobbar med att få vår LIS-plan sjösatt och det kommer att innebära stora möjligheter att bygga i direkt sjöläge på flera platser runt om i kommunen, säger Mats Öhman, som också ser filmen som en del i det varumärkesarbete som pågår i Storfors.

Senast publicerad av Eva Wiklund