Logotype för Storfors kommun

Nu säljs hotell och camping i Lungsund

Nu säljs hotell och camping i Lungsund.
Redan den 13 mars kommer anläggningen att visas för intresserade.
På webben bjuder Länsförsäkringar Fastighetsförmedling på mängder av bilder och detaljbeskrivningar av både byggnader och omgivningar.

Länk till annonsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det är styrelsen för AB Storfors Mark och Industrifastigheter som har beslutat att hotell-, konferens- och campinganläggningen i Lungsund ska läggas ut till försäljning. Detta efter godkännande från kommunfullmäktige.

Hela anläggningen kommer att ingå i försäljningen, förutom badplatsen med bryggor som fortsätter att vara i kommunal ägo. Anläggningen i Lungsund ligger intill sjön Storlungen och består av hotellbyggnad, annex samt campingplats, servicehus och några enkla campingstugor.

I direkt närhet ligger Lungsunds vackra kyrka. Något längre bort finns Lundsbergs golfbana, Lundsbergs skola och ett par hundra meter från anläggningen löper Järnsjöleden. Leden ansluter till Järnleden som kan vandras ända ner till Kristinehamns gästhamn.

- Det känns bra att vi nu kommit så långt att fastigheten ligger ute till försäljning. Vi vet redan idag att det finns flera intressenter, säger Mats Öman, vd för AB Storfors mark och industrifastigheter.

Anläggningen består av sammanlagt 32 bäddar i en hotellbyggnad på 1500 kvadratmeter samt ett enklare annex. Campingplatsen har 46 platser á 100 kvadratmeter med eluttag för husbil, husvagn eller tält samt fyra små campingstugor.

Här finns äventyrsgolf, bastu och servicehus. Hela fastigheten har en yta på 33 000 kvadratmeter.

Hotell och camping ligger efter huvudstråket i det sex mil långa sjö- och kanalsystemet Bergslagskanalen och med båt tar det inte mer än en halvtimme att åka norrut till populära Bjurbäckens slussar - ett mycket omtyckt turistmål.

- Vi hoppas naturligtvis på att vi ska ha hittat en riktigt bra lösning för hela anläggningen så att den kan vara igång sommaren 2021, säger Hans Jildesten, ordförande i AB Storfors mark och industrifastigheter.

Sista ordet om försäljningen har Storfors kommunfullmäktige som ska godkänna köpeskillingen och den köpare som slutligen blir aktuell.

Senast publicerad av Eva Wiklund