Logotype för Storfors kommun

Mötesplatsen mitt i byn Lungsund är invigd

När mötesplatsen ”Mitt i byn” invigdes i Lungsund var intresset stort trots regnoväder.
- Vi hade ett 50-tal besökare, berättar Börje Karlsson, som dagen till ära gjort en omskrivning av låten Vår stad.
Självklart fick den titeln ”vår by”.

Menno Van Dort har tillsammans med Börje Karlsson, Susanne Enghag, Johnny Källberg och Clara Lenders varit drivande för att skapa en vacker och användbar park av ett område som tidigare var slybeväxt och föga lockande.

Bakom projektet står föreningen Levande Lungsund.

Utan Menno hade det här projektet aldrig blivit av, säger Börje, med en nick mot holländaren som tillsammans med sin fru Masja föll för ett fallfärdigt hus i centrala Lungsund 2019.

Idag är det som i folkmun kallades ”spökhuset” förvandlad till en vacker villa, som också ligger granne med den nya mötesplatsen.

Vi har blivit otroligt väl mottagna här i Lungsund och jag har som mål att göra något nytt projekt varje år. Vi vill visa att vi är en del av bygden och inte bara sommargäster, säger Menno.

Byborna har jobbat med platsen en längre tid och de har fått god hjälp av entreprenörer som Bröderna Svensson.

Jag måste också säga att kommunen varit snabb att hjälpa till med vissa delar. Vi ska även få bord med bänkar vilket vi är tacksamma för, säger Susanne.

Nu finns här en stor gräsplan, fina planteringar, en boulebana och en stor grillplats som familjen Lindqvist skänkt stockar till.

Längre fram kan vi kanske ha en grillkväll varje vecka och självklart kan det här vara en plats för midsommarfirande, säger Menno.

Gruppen pratar också om att platsen skulle kunna prydas av en julgran och att man på sikt skulle vilja ha en hjärtstartare på plats.

Hur platsen ska utvecklas ytterligare har man ännu inte bestämt, men barnen i byn önskar sig en kompisgunga.

- Vi vill att det här ska vara ett område där folk i alla åldrar ska trivas och umgås, säger Susanne, som också är glad över alla de växter som Helianthus Blomsterbutik bidragit med.
Hon vill gärna skicka med ett upprop till den som kanske har perenna växter över i sin trädgård.

- Nu har vi många ettårsväxter, men vi skulle väldigt gärna ta emot perenner, säger hon.

FOTNOT: Den som vill skänka perenner kan kontakta: Susanne Enghag på tel 070-229 55 07.

Senast publicerad av Eva Wiklund