Logotype för Storfors kommun

Landshövdingen imponerad av OSTP

Landshövding Kenneth Johansson besökte under fredagen OSTP i Storfors tillsammans med kommunalråd Hans Jildesten.

- En hållbart utveckling i hela Värmland är vårt mål och där är ju självklart Storfors en del, säger Kenneth Johansson.

På fabriksgolvet pågår produktionen fortfarande, trots att samtliga 78 anställda varslats, och landshövdingen passar på att samtala med dem.

- Det skulle gå att göra något bra av det här, man borde satsa stenhårt istället och ta vara på den otroliga kompetensen i företaget, säger Tobias Persson, en av de anställda.

Landshövdingen låter sig imponeras under rundvandringen.

- OSTP verkar vara ett företag med potential och har framför allt en väldigt engagerad och kompetent personal, säger han.

Men det är inte bara fabriksområdet som landshövdingen fokuserar på under sitt besök. Han får veta att Storfors kommun ser färbättring av kollektivtrafike utbyggnaden av fibernätet som viktiga delar.

- Fiber på landsbygden är jätteviktigt för att hela Värmland ska utvecklas, säger han, och pekar också på ett annat område.

- I ett sådant här läge måste man tänka brett. Ni har en fantastisk natur i Storfors. Man måste vara på tå när det gäller besöksnäringen som är på framfart, säger landshövingen.

Med under besöket var också kommunchef Mikael Jareke samt Marco Lasic som jobbar med företagsstöd på länsstyrelsen.

- Det är väldigt viktigt att lyfta fram innovationer och entreprenörsskap för att utveckla företagandet i bygden, säger Marco Lasic.

Kommunalråd Hans Jildesten är nöjd med besöket. Landshövdingen är ju länets förlängda arm in till departementen.

- Det som är som är viktigt för oss är att han varit runt och tittat och blivit informerad, att han har haft en möjlighet att bilda sig en uppfattning om hur läget är för de anställda på företaget och i samhället i stort, säger han.


Senast publicerad av Eva Wiklund