Kreativa, omtänksamma och flitiga prisades

Lena Ohlsson, Daniela Sucuri och Eva-Lotta Eriksson Härdig fick ta emot priserna av kommunchef Mikael Jareke, kommunalråd Hans Jildesten och personalchef Daniel Bekking.

Lena Ohlsson, Daniela Sucuri och Eva-Lotta Eriksson Härdig fick ta emot priserna av kommunchef Mikael Jareke, kommunalråd Hans Jildesten och personalchef Daniel Bekking.

Tre anställda i Storfors kommun har under året utmärkt sig som extra kreativa, flitiga och omtänksamma. Vid kommunens julfest prisades Daniela Sucuri, Eva-Lotta Eriksson Härdig och Lena Ohlsson.

Varje år får alla kommunanställda nominera pristagare i klasserna årets nyckelpiga, årets arbetsmyra och årets prästkrage. Det handlar om att vara extra kreativ, flitig eller en omtänksam arbetskamrat. Det handlar också om att använda sin fantasi, att hämta hem impulser utifrån och om att göra det där lilla extra. I år hade det kommit in extra många nomineringar och under kommunens julfest presenterades läraren Daniela Sucuri som Årets arbetsmyra, undersköterskan Eva-Lotta härdig som Årets nyckelpiga och yrkesvalsläraren Lena Ohlsson som Årets prästkrage

Daniela Sucuri, prisades för sitt sätt att jobba med nyanlända elever från andra länder. Hon har förmågan att skapa trygghet och ställa positiva krav samtidigt. Eva-Lotta Härdig har visat stor drivkraft när det gäller att skapa Minnenas Cafe´ och Sinnenas salong för de äldre. Lena Ohlsson var nominerad av många arbetskamrater för att hon alltid har öga för att skapa den där extra trivseln på arbetsplatsen.

- Det här var en verklig överraskning. Jag är alldeles darrig i benen, sade Eva-Lotta, som fick medhåll av de övriga när hon sade att det känns både stort och uppmuntrande att få ett sådant pris.

De tre pristagarna förärades diplom, blommor och varsin tavla av Kristinehamnskonstnären Mats Bergström.

- Det finns otroligt många som är värda ett sådant här pris, men det känns extra roligt att få dela ut de här priserna eftersom det är pristagarnas arbetskamrater som nominerat, sade kommunalråd Hans Jildesten.

Motiveringar

Daniela Sucuri, pris som 2014 års Arbetsmyra
”För att du under flera år har varit ett fantastiskt stöd för de elever som kommit från andra länder. Du har varit en stor trygghet och backat upp eleverna samtidigt som du ställt krav på dem så att deras kunskapsutveckling fortsatt. Detta har du gjort med stor drivkraft och en stor portion omtänksamhet. Du är en tillgång för kommunen och en fin representant för Årets Arbetsmyra."

Eva-Lotta Eriksson Härdig, pris som 2014 års Nyckelpiga
”Du är en god inspiratör som har förmågan att smitta andra med din entusiasm, när du tar till dig och utvecklar nya idéer som kan förverkligas i Storfors. Du har med stor handlingskraft och positivitet varit mycket drivande i att skapa Minnenas Café och Sinnenas Salong  för de boende på Hammargårdens särskilda boende. Du är helt enkelt en mycket god representant som Årets Nyckelpiga 2014."

Lena Ohlsson, pris som 2014 års Prästkrage
"Du är en härlig arbetskamrat som alltid har ett ess i rockärmen när det handlar om att skapa trivsel på arbetsplatsen. Med intensitet och glatt humör ser du till att fixa det där lilla extra som gör att arbetsdagen blir lite trevligare.  Det är inte konstigt att arbetskamraterna ofta frågar sig hur stor frys du egentligen har, med tanke på alla de där gångerna du ”slängt ihop något ur frysen” till fikat. Du är en mycket god representant som Årets Prästkrage 2014."


Senast publicerad av Kristina Elmström