Logotype för Storfors kommun

Kreativa, flitiga och omtänksamma prisades i Storfors

Årets pristagare Camilla Karlsson, Joha Raskinen och Maria Åhs prisades av personalchef Daniel Bekking, kommunchef Mats Öhman och kommunalråd Hans Jildesten.

Årets pristagare Maria Åhs, Joha Raskinen och Camilla Karlsson prisades av personalchef Daniel Bekking, kommunalråd Hans Jildesten och kommunchef Mats Öman.

Varje år delar Storfors kommun ut priser till anställda som utmärkt sig som extra kreativa, flitiga och omtänksamma. Vid kommunens julfest prisades i år undersköterskan Camilla Karlsson, projektledaren Joha Raskinen samt socionomen Maria Åhs.

Det är kommunens anställda som får nominera pristagare i klasserna Årets Nyckelpiga, Årets Arbetsmyra och Årets Prästkrage. Det handlar om att vara extra kreativ, flitig eller en omtänksam arbetskamrat. Det handlar också om att använda sin fantasi, att hämta hem impulser utifrån och om att göra det där lilla extra.

Joha Raskinen prisas som Årets Nyckelpiga för sina många idéer och den inspiration han hämtat hem till Storfors som ansvarig för flera projekt. Han blir också uppmärksammad för att han hjälpt många elever att bli behöriga för vidare studier.

- Det här var väldigt oväntat, men roligt såklart, säger Joha Raskinen, som nu går vidare till jobbet som kanslichef på Karlstads golfklubb. Från Storfors tar han med sig minnet av utvecklande år.

- I Storfors jobbar vi tätt tillsammans och hjälper varandra, jag tror att det är därför som vi kan göra så bra saker, säger han.

Maria Åhs är familjebehandlare inom individ- och familjeomsorgen och given som Årets Prästkrage. Hon beskrivs som en riktig ”brysigomare” som är uppmärksam och tar sig tid för att alla i arbetsgruppen ska må bra. Arbetskamraterna ser henne som kompetent och engagerad samtidigt som hon inspirerar och sprider positiv energi.

- Det här var jättekul och oväntat, säger Maria Åhs, som brinner för att bidra till att göra skillnad och ge hopp.

- Det bästa i mitt arbete är de barn, ungdomar och föräldrar som jag möter och dessutom den fina arbetsplatsen med omtänksamma och ambitiösa kollegor, säger hon.

Undersköterskan Camilla Karlsson kommer alltid glad och med god energi till jobbet. Hon sätter kunden i fokus och jobbar inte bara effektivt för egen del. Genom att hon får dina arbetskamrater att må bra bidrar hon också till att de gör ett ännu bättre arbete.

- Oj, jag blev helt överrumplad och jätteglad. Priset vill jag dela med alla mina arbetskamrater, det är ju de som får mig att vara på det här sättet, säger Camilla Karlsson. Hon har jobbat i Storfors kommun sedan mitten av 90-talet och trivs med att jobba med människor.

De tre pristagarna förärades diplom, blommor och varsin tavla av konstnären Mats Bergström.

- Personalen är Storfors kommuns viktigaste tillgång. Jag vill verkligen tacka all personal i Storfors kommun som jobbar hårt för att vi ska kunna ge fin service till våra medborgare på olika sätt, säger kommunalråd Hans Jildesten, som delade ut priserna under kommunens julfest tillsammans med personalchef Daniel Bekking och kommunchef Mats Öhman.

Storfors kommun arrangerar traditionsenligt julfest för personalen i Kulturhuset där man serverar ett omtyckt julbord från kommunens egna kök.


Motiveringar:

Camilla Karlsson – Årets Arbetsmyra
Årets Arbetsmyra är en person som alltid kommer glad och med god energi till jobbet. Hon jobbar effektivt och har kundens behov som prio ett. Hon får sina arbetskamrater att må bra och bidrar på så sätt till att de gör ett ännu bättre arbete. En bättre arbetskamrat kan man enligt kollegorna inte ha.

Hon jobbar hårt för att kunderna ska få en vardag med guldkant och är mycket omtyckt av både personal och kunder.

Joha Raskinen– Årets Nyckelpiga
Årets Nyckelpiga har bidragit med många nya idéer, nya insikter och förbättringar i kommunens skolverksamhet. Han har ett brett nätverk varifrån han har hämtat hem inspiration till Storfors.

Som ansvarig för flera olika projekt har han bidragit med nya kunskaper om hur Storfors kommun ska jobba med nyanlända elever. Genom sitt arbetssätt har han också hjälpt många elever att bli behöriga för vidare studier. Han har även varit delaktig i fortbildning av övriga lärare.

Maria Åhs - Årets Prästkrage
Årets Prästkrage är en riktig ”brysigomare”. Hon är uppmärksam och tar sig tid för att alla i arbetsgruppen ska må bra. I ett arbete som kräver mycket fokus och stundtals är tufft, bjuder hon på sig själv och bidrar till arbetsglädje. Som grädde på moset är hon en kompetent och engagerad arbetskamrat som ser möjligheter och som inte räds utmaningar. Maria Åhs inspirerar och ger energi.

Senast publicerad av Eva Wiklund