Logotype för Storfors kommun

Kreativa, flitiga och omtänksamma prisades

Kommunchef Johan Rosqvist, resursperson Mikael Bergare, undersköterska Alicia Sandberg, kock Emanuel Persson, HR-chef Daniel Bekking och kommunalråd Eva-Lotta Härdig. Övre raden: Värmlandspojkarna underhöll under kommunens julfest för de anställda. Kostenhetens personal tackades för ett fantastiskt julbord.

För 18:e gången har anställda i Storfors kommun fått nominera arbetskamrater som varit extra kreativa, flitiga eller omtänksamma under året.

2023 års pristagare blev undersköterskan Alicia Sandberg, resurspersonen Mikael Bergare och kocken Emanuel Persson.

Ett stort antal nomineringar hade kommit in från anställda och kommunchef Johan Rosqvist berättar att juryn haft ett tufft jobb.

- Jag är väldigt glad och stolt över alla våra anställda som gör ett så gott arbete varje dag med service till kommuninvånarna i olika former, många är värda att lyftas fram. Men nu har vi tre personer här som sticker ut lite extra, säger han.

Kommunchef Johan Rosqvist delar tillsammans med kommunalråd Eva-Lotta Härdig och personalchef Daniel Bekking ut diplom, presentkort och blommor under kommunens julfest för de anställda.

Alicia Sandberg, som jobbar som undersköterska på Sjögläntan prisas som Årets arbetsmyra. Hon blir totalt överraskad över de fina orden där hon beskrivs som en person som alltid inspirerar och hjälper sina kollegor.

- Det känns otroligt häftigt, skrattar hon, och berättar att det bästa med jobbet är arbetskamraterna.

- Vi har högt till tak, en öppen dialog och kan prata om allt. Dessutom hjälps vi åt och pushar varandra när det behövs, säger hon.

Emanuel Persson jobbar som kock på Bjurtjärns skola och prisas som Årets nyckelpiga för sin kreativitet och sitt nytänkande där han tar vara på maten på ett miljömässigt och spännande sätt.

- Jätteroligt att få den här uppskattningen, säger Emanuel, som gillar att bjuda på något gott och att experimentera med kosten.

- Jag har jättefina kollegor på skolan och barnen är alltid roliga att jobba med, de kommer ofta med bra förslag, säger han.

Mikael Bergare jobbar som resursperson i PIA-projektet under tre år, ett arbete som handlar om att minska den problematiska skolfrånvaron och där arbetet redan efter ett halvår visar fina resultat. Han prisas som Årets prästkrage.

- Det är verkligen roligt att få höra att det jag gör är uppskattat. Att få jobba med ungdomar och få känna att det man gör så tydligt påverkar till det bättre är fantastiskt, säger han.

Och som kommunchefen berör i sitt jultal till personalen så har den lilla kommunen både utmaningar och möjligheter.

- Vi har ett tufft år bakom oss, men inför 2024 ser det ut att finnas goda möjligheter till utveckling och då är jag oerhört glad över alla engagerade och driftiga medarbetare som jag får jobba tillsammans med, säger Johan Rosqvist, som är inne på sitt tredje år som kommunchef.

De anställda prisas i tre olika kategorier

Årets Prästkrage är en god arbetskamrat som bryr sig om andra människor och gör det där lilla extra som får oss andra att må bra. Årets Arbetsmyra är en person som på ett bra sätt utmärkt sig genom att använda sin kreativitet, sin fantasi och sin flit. Årets Nyckelpiga är en person som har låtit sig inspireras genom att ta hem nya idéer och impulser från omvärlden, grannkommuner, utbildningar och använt dessa kunskaper i sitt arbete.

Motiveringar:

2023 års Arbetsmyra
Alicia Sandberg, undersköterska

Du är en person med hjärta och hjärna på rätt plats. Du har ett smittande skratt som hörs och dessutom en otrolig kämparglöd för ditt och dina kollegors arbete. Du har ofta idéer och förslag till förändringar som ska göra arbetsplatsen bättre och arbetet roligare. Du hjälper dina kollegor med allt möjligt när det gäller jobbet och räds inga fackliga utmaningar. Sammantaget är du en fantastisk kollega som verkligen brinner för det du gör.

2023 års Nyckelpiga
Emanuel Persson, kock

Du är en driven person som ofta tänker utanför boxen och som gör ditt yttersta för att sätta guldkant på tillvaron för både barn och vuxna. Du trollar med de befintliga resurserna och åstadkommer ofta en wow-effekt. Du visar hur man kan tänka på både miljö och ekonomi genom att använda mat som blir över till mellanmål eller nästa dags lunch på riktigt finurliga sätt. Det är sann uppfinningsrikedom och sant engagemang! Inte konstigt att du som kock och person är så uppskattad av både personal och elever.

2023 års Prästkrage
Mikael Bergare, resursperson i PIA-projektet

Du är en trygg och stabil person som har ett engagemang utöver det vanliga. Du klarar konststycket att motivera och vara en förebild för ungdomar samtidigt som du ställer krav och inspirerar till utveckling, nya färdigheter och ökad självkänsla. Du är ett stort stöd även för dina kollegor och för skolans ledning och du är dessutom en fantastisk ambassadör för kommunen. På mindre än ett halvår har du gjort en enorm skillnad för många barn och unga.

Senast publicerad av Eva Wiklund