Logotype för Storfors kommun

Gun-Britt Hulth är Årets Storforsare

Agneta Svahnlund från hembygdsföreningen överlämnade diplom och konstverk till Årets Storforsare Gun-Britt Hulth.

Agneta Svanlund från hembygdsföreningen överlämnade diplom och konstverk till Årets Storforsare Gun-Britt Hulth.

- Oj, jag blir helt överväldigad och överrumplad!

Det säger Gun-Britt Hulth när hon utses till Årets Storforsare 2018 och får ta emot diplom och en tavla av konstnären Stefan Höglin.

Hon prisas för sina insatser som Storfors BTK:s hemliga vapen.

Det är Storfors Hembygdsförening som varje år utser Årets Storforsare. I år hade ovanligt många nomineringar kommit in och ovanligt många pekade också på en och samma person – SM-guldvinnarnas ”lagmamma” som kanske inte syns så mycket utåt men som alltid finns där som en sammanhållande kraft.

Gun-Britt Hulth är central i lagbygget som den som stöttar både mentalt och med service till spelarna som reser in till Storfors från olika länder. Många längtar till Storfors bara för att få äta Gun-Britts svenska husmanskost.

- Ofta blir de besvikna om jag inte kan följa med till någon match. Det visar ju att de uppskattar mig, säger Gun-Britt, som också får fungera som lite ställföreträdande mamma.

- Visst blir det en del förtroenden. Vi pratar om det mesta, stort och smått precis som jag gör med mina egna döttrar, säger hon.

I år finns tre av förra årets spelare kvar, medan tre nya och en nygammal kommer till.

- Det kan kännas jobbigt när någon försvinner, men det är naturligtvis roligt att lära känna de nya också. Jag har lärt mig massor just för att de kommer från så olika kulturer, säger Gun-Britt och berättar att både barn och barnbarn finns med när spelarna besöker Storfors.

- De lär känna hela våra familjer, säger hon.

I hembygdsföreningens motivering skriver man bland annat att Gun-Britt hjälpt spelarna med både praktiskt och mentalt stöd, att hon bidragit till SM-guldet genom avslappande spelare och att hon hjälpt till att sätta Storfors på kartan.

- I år var det ingen tvekan om vilken kandidat vi skulle lyfta fram, säger Agneta Svanlund från hembygdsföreningen.

Priset delades ut under föreningens årliga hembygdsdag som också bjöd på hönsbingo, fina gamla bilar, försäljning, fika, lotterier och underhållning med gruppen Trio Retur.

Motiveringen i sin helhet:

Bakom två framgångsrika tränare som coachat Storfors BTK fram till SM-guld står en person som gör lagbygget komplett.

Du har en stor del i lagets framgångar genom ditt stöd till hela laget – både praktiskt och mentalt.

Den familjära stämningen och servicen med alla praktiska bitar har hjälpt spelarna att känna sig hemma och fått dem slappna av inför de viktiga matcherna.

Storfors BTK har helt enkelt haft dig som sitt ”hemliga vapen”. Du har med outtömlig energi jobbat för lagets bästa – och bidragit till att sätta Storfors på kartan.

Därför är du en given kandidat som Årets Storforsare 2018.

Hembygdsdagen bjöd också på försäljning av fågelholkar och fika, hönsbingo, fina gamla bilar och musik av Trio Retur.

Hembygdsdagen bjöd också på försäljning av fågelholkar och fika, hönsbingo, fina gamla bilar och musik av Trio Retur.

Senast publicerad av Eva Wiklund