Logotype för Storfors kommun

Gratis biovisning - isande miljöthriller 29 september

Operation Napoleon är en isländsk isande mörk thriller som bygger på prisbelönta Arnaldur Indriðasons internationella bästsäljare med samma titel.

Filmen hade premiär i slutet av augusti och den visas nu gratis på Storfors biograf i samband med Beredskapsdagen fredag 29 september.

Trailer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Glaciären Vatnajökull är en av Europas största och täcker drygt tio procent av Island. Men när temperaturen stiger globalt påverkar det även denna mäktiga ismassa.

När snö och is smälter bort kommer saker som legat begravda länge upp i ljuset. Bilder av ett stridsflygplan dolt sedan andra världskrigets dagar hamnar hos den unga advokaten Kristin.

Upptäckten drar in Kristin i en konspiration med förgreningar från Island till Amerika och vars rötter sträcker sig bakåt i tiden till Nazityskland. Innan allt är över kommer hennes väg att korsas av såväl skrupelfria brottssyndikat som CIA och nazister. Alla vill de veta vad som döljer sig bakom kodnamnet ”Operation Napoleon”.

Isländske regissören Óskar Þór Axelsson ligger bakom succéer som Black’s Game och I Remember You.
I Operation Napoleon ser vi Vivian Ólafsdóttir (It Hatched), Iain Glen (Resident Evil, Game of Thrones), Jack Fox (Cheaters, Riviera) och tyske stjärnan Wotan Wilke Möhring (Freaks – du är en av oss, Valkyria).

Storfors biograf
Fredag 29 september
kl 18.00. Kostnadsfritt.
Inga platser kan bokas, utan de första 200 får plats.

Senast publicerad av Eva Wiklund