Logotype för Storfors kommun

Frukostträff för villaägare med Stiftelsen Björkåsen 20 september

Kanske funderar du på att byta din villa mot ett mera lättskött boende?
Då kan Stiftelsen Björkåsens inbjudan komma helt rätt i tiden.
- Vi vill visa hur man kan bo centralt hos oss och ändå ha tillgång till skog, odlingsmöjligheter och övernattnin för släkt och vänner, säger stiftelsens vd Jerry Johansson.

Många av Stiftelsens lägenheter ligger nära skogen eller nära grönområden som exempelvis Ravinen. Flera ligger också centralt i Storfors med gångavstånd till vårdcentral, apotek och livsmedelsbutiker.

I vissa fastigheter finns hiss, andra har stora terrasser där man kan odla både blommor och grönsaker.

- Grillplatser är också något som vi byggt på några platser. Det kommer vi att göra i ännu fler områden nu, berättar Jerry, som poängterar att välskötta utemiljöer är något som stiftelsens personal lägger stor vikt vid.

- Det handlar om att skapa platser för att främja gemenskap och trivsel, på så sätt får vi samtidigt ökad trygghet i våra områden, säger han.

Trygghetsskapande är också de fastighetsskötare som jobbar i olika områden. Muris Blazevic har jobbat länge åt Stiftelsen och stortrivs i kontakterna med hyresgästerna. Det märks vid vår korta rundvandring där det blir ideliga stopp för en pratstund och ofta också några glada skratt.

En nyhet för Stiftelsens hyresgäster är den lägenhet som renoverats för att vara tillgänglig när de får besök av släkt eller vänner. Till en låg hyreskostnad kan man då boka lägenheten och planerna är att det ska finnas liknande lägenheter i fler områden så småningom.

- Vi vet ju att just besök av släkten kan kännas som ett bekymmer om man väljer att bo lite mindre. Men med den här lösningen behöver det inte alls vara ett problem, säger Jerry, som nu är mycket intresserad av att få träffa folk som idag bor i villa för att höra hur de skulle vilja ha ett framtida lägenhetsboende.

Därför bjuder han, tillsammans med övrig personal, in till en frukostträff på tisdag den 20 september.

- Självklart vill vi presentera oss och berätta vad vi kan erbjuda, men det är lika viktigt att vi får inspiration och insikt i hur ni som villaägare tänker kring ert framtida boende. Ni kanske inte kommer att bo i Stiftelsens lägenheter, men ni skulle verkligen hjälpa oss genom att berätta hur ert drömboende ser ut, säger Jerry Johansson.

Under träffen blir det också en liten rundvandring för att se den nya övernattningslägenheten och några andra lägenheter med centrala lägen.

- Varmt välkomna, säger Jerry Johansson.

INBJUDAN FRUKOSTMÖTE 20 SEPTEMBER
Tid: Tisdag 20 september med start 08.00
Plats: Kommunhuset, Djupadalsgatan 20
08.00 Frukost
08.30 Vad är Stiftelsen Björkåsen
08.45 Hur jobbar våra fastighetsskötare
09.00 Om du skulle lämna villan - hur ser din drömlägenhet ut? Vilka kvaliteter har den?
10.00 Kort promenad i centrum.
I träffen deltar stiftelsens chef, fastighetsskötare, och administrativ personal.
Anmälan görs på tel 0550-652 90.

Senast publicerad av Eva Wiklund