Logotype för Storfors kommun

E-tjänst gällande situationen i Ukraina

Storfors kommun följer det säkerhetspolitiska läget noga. Vi har dialogmöten med regionala och nationella aktörer och myndigheter kring läget i omvärlden. Vi förbereder oss på att kunna ta emot flyktingar från Ukraina vid behov och vi har lösningar både på kort sikt och längre sikt.

Kommunen får dock många frågor från privatpersoner som vill hjälpa till, både som volontärer och genom att upplåta boende. Eftersom situationen i Ukraina är föränderlig vet vi inte hur behovet av frivilliga insatser kommer att se ut framöver, men vi samlar in uppgifter att använda om behovet uppstår och då kontaktar vi den som anmält sitt intresse.

Om du som privatperson har ett rum i ditt hem eller ett tillfälligt boende att erbjuda, kan du anmäla detta via e-tjänsten. Det utgår ingen ersättning när man erbjuder tillfälligt logi till personer i nöd.

I e-tjänsten kan du också anmäla ditt intresse för att hjälpa till. Du blir då uppskriven på vår lista över personer som vill göra en frivillig insats, och kommer att bli kontaktad om behovet av din hjälp uppstår.

GÅ DIREKT TILL E-TJÄNSTEN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad av Eva Wiklund