Logotype för Storfors kommun

De nya folkvalda har tillträtt

Första kommunfullmäktige med de folkvalda för nästkommande fyra år är genomfört i Storfors. Uppe till höger: Fullmäktiges nya presidium. Nere till höger: Valberedningen. FOTO: Annette Olsson.

Håkan Larsson (c) håller under de kommande fyra åren i ordförandeklubban i Storfors kommunfullmäktige. Som förste vice ordförande valdes Lennart Johansson (s) och som andre vice ordförande Marie Hagman (m).

Det stod klart efter ett timmeslångt fullmäktigemöte där de nya folkvalda för de kommande fyra åren tillträdde. En lång rad punkter flyttades fram till nästa fullmäktigemöte i december, men man genomförde val till presidiet och valberedningen. Dessutom fattade mötet beslut om skattesatsen som bibehålls på 22.70 kr i Storfors. Man fattade också beslut om att utöka borgen till Idrottsalliansen från 20 miljoner kronor till 22,5 miljoner kronor för bygget av Sport- och aktivitetscentret. Hallen kommer att stå klar under december.

Den nyvalda valberedningen kommer nu att jobba inför nästa fullmäktigemöte som hålls den 15 december. Då hålls val till en lång rad olika poster inklusive kommunstyrelsens ordförande (kommunalråd).

Senast publicerad av Eva Wiklund