Logotype för Storfors kommun

Dags att söka bygglov inför sommaren

Bygglovshandläggare på Stadsbyggnadskontoret i Karlskoga, som nu handlägger byggloven i Storfors.

Bygglovshandläggare på Stadsbyggnadskontoret i Karlskoga, som nu handlägger byggloven i Storfors.

Har du tänkt att bygga om eller bygga till i sommar?
Då är det hög tid att söka bygglov nu.

Från och med 1 januari har Storfors kommun en gemensam myndighetsnämnd med Karlskoga kommun. Det innebär också att bygglovsärenden handläggs i Karlskoga.

Den nya nämnden, som har ledamöter från både Storfors och Karlskoga, fattar beslut när det gäller alkohol, bostadsanpassning, bygg, livsmedel, miljö, receptfria läkemedel, tobak och trafik.

Sedan tidigare handläggs ärenden inom miljö- och hälsoskydd av Karlskoga kommun. Nu tillkommer alltså även bygglovsfrågorna.

För att underlätta för storforsarna kommer bygglovshandläggarna i regel att finnas på plats i Storfors kommunhus på torsdagar mellan 8.30 och 15.30. Dessutom finns en kundtjänst på Stadsbyggnadskontoret i Karlskoga som är bemannad varje vardag.

Kvar i Storfors finns även byggnadsassistent Annika Nilsson som också kan svara på vissa frågor. I Storfors finns också blanketter att hämta.

- Vi tycker att det är spännande att få jobba för en ny kommun. Det blir ju en del nytt för oss, säger handläggaren Izabell Majoros.

Ett bygglov för en enkel utbyggnad får man som snabbast på drygt fyra veckor, men då ska ansökan vara komplett och planenlig, annars kan det dra ut på tiden.

Den som vill bygga i sommar ska söka snarast.

- Vi får alltid en topp på våren och då blir handläggningstiderna genast länge, säger Izabell Majoros.


Stadsbyggnadskontorets kundtjänst

Har du frågor om bygglov är du välkommen att kontakta Stadsbyggnadskontorets kundtjänst, som nås via e-post och telefon, kontaktuppgifter och öppettider finns nedan. Kundtjänsten är bemannad av två personer från Stadsbyggnadskontorets olika sektioner: bygglov, mätning och lantmäteri. Beroende på vem som tar emot din fråga kan det vara så att svar inte kan ges direkt men din fråga tas alltid emot och lämnas vidare till rätt handläggare.

Stadsbyggnadskontoret, kundtjänst tel 0586-612 60

Telefontider:

Mån, tis, tors 9-16

Ons 13-16, Fre 9-15

OBS! Lunchstängt 12-13

Postadress: Karlskoga kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen 13, 691 83 Karlskoga E-post: stads-byggnadskontoret@karlskoga.se

Handläggare på plats i Storfors, torsdagar 8.30-16.30

Byggnadsassistent Annika Nilsson, Storfors tel 0550-651 57

Senast publicerad av Eva Wiklund