Logotype för Storfors kommun

Åttonde Centrumfesten bjöd på värme & goda möten

Åttonde Centrumfesten i Storfors blev ett arrangemang fyllt av värme, skratt och goda möten.

- För mig blev det en känslostorm. Det var speciellt att få möta så många glada människor som trivdes med att få samlas på det här sättet igen efter pandemin, säger kommunchef Johan Rosqvist.

För kommunchefen var Centrumfesten den allra första och han passade på att prata med så många företagare och föreningar som möjligt under tre intensiva timmar.

- Det var jätteroligt att få chans att prata med en del som jag inte hunnit träffa tidigare och att få en liten överblick, säger han.

En person som varit med från allra första början är näringslivsutvecklare Kicki Karlsson, som var med och startade hela festen för över tio år sedan. Hade inte pandemin kommit emellan hade årets fest inneburit ett tioårsjubileum.

- Årets arrangemang var nog det allra bästa hittills. Jag har bara fått positiva kommentarer under kvällen och efteråt, säger Kicki, som tycker att det var extra kul att så pass många nya företagare ville delta i år. Dels utomhus på kommuntorget och dels i Kulturhuset.

Oavsett var företagare och föreningar valt att placera sig så tycks besökarna ha varit många.

- Vi hade laddat med tävlingar, så hos oss var det kö redan innan vi öppnade, säger personalen från Jordkullen, som fanns utanför kommunhuset.

Inne i Kulturhuset upplevde Marcus Tikkanen från Team Sportia samma sak vid 3-d-maskinen som undersökte fötter på några sekunder.

- Vi är jättenöjda och det känns roligt att vi får visa upp oss för storforsarna. Jag hade kö med folk hela tiden och de tre timmarna gick otroligt fort, säger han.

I Kulturhuset underhöll både dragspelsklubben och Paul Devlin från frikyrkan. IOGT-NTO serverade gratis glögg och strax utanför entrén fanns hembygdsföreningen med varm korv. På övervåningen fick julklappsjakten i biblioteket utökas efter bara en timme.

- Vi hade verkligen rusning, berättar bibliotekschef Michael Nordeman.

Många barn valde att pyssla och dekorera papperkakor medan närmare 200 personer besökte Fritidsbanken där många testade lyckan med basketkorgen.

På kommuntorget ringade kön lång till tomtens tipi medan räddningstjänsten bjöd på glögg och flera företagare erbjöd tävlingar och annat skoj. Gasolbutikens varma tält var populära liksom Motorklubbens servering av hamburgare.

Inne i kommunhuset var intresset också stort - både för kommunens pilkastningstävling där man kunde utmana kommunchefens resultat och för energirådgivningen. Från Karlskoga deltog både Miljö och hälsa samt Karlskoga Energi och Miljö som ansvarar för avfallshanteringen - och de kunde också räkna in många intresserade besökare. Polisen och säkerhetssamordnare hann också intervjua en lång rad storforsare om trygghet och trivsel.

- Både besökare och utställare har tryckt på för att det ska bli en Centrumfest nästa år också - och det är såklart vår ambition, säger näringslivsutvecklare Kicki Karlsson, som också vill rikta ett stort tack till tekniska enheten som satte upp tält, fraktade bänkar och jobbade med många praktiska bitar. Hon vill också tacka Civilförsvarsförbundet som skötte marschaller, eldkorgar och brasan på torget.

- De gjorde ett jättejobb för att skapa den här härliga stämningen som så många uppskattade, säger hon.

Festen avslutades med en populär tomteparad från Kulturhuset till kommunhuset där tre lyckliga vinnare av julklappspresentkort drogs.

Här nedan bjuder vi på ett bildsvep. Två filmare kommer också att producera en film från kvällen.

Pristagare Stämpeljakten
1000 kronor från COOP: Linus Svensson
1000 kronor från ICA: Edvin Johansson
Ortopediska sulor från Team Sportia (värde 799 kr): Simon Jansson
Ortopediska sulor från Team Sportia (värde 799 kr): Engla Lindgren
Plattång från Elon: Lias Collin
Presentkort Garn från Siw Handarbetshörna: Margareta Andersson
Ryggsäck från Storfors kommun: Caroline Magnusson
Familjepizza från Folkets Hus Restaurang: Göran Fredén
Trangiakök från Storfors kommun: Jaquline Bolin
Uppladdningsbar lykta från Storfors kommun: Clara Karlsson

Pristagare i pilkastningsutmaning
Chokladask: Estera Kozdron
Ryggsäck: Charlotte Eriksson
Påse med vattenflaska och handduk: Edvin Johansson
Vattenflaska i metall: Viktor
Reflexväst och reflex: Linda Sjöbergptionen

Priser hämtas i receptionen, kommunhuset, från måndag 12 december.

collage
collage
collage
collage
collage

Senast publicerad av Eva Wiklund