Matförgiftning

Har du blivit matförgiftad och misstänker att det beror på mat som du ätit på en restaurang eller servering, eller på mat som du köpt i en butik, ska du kontakta miljökontoret. Det är bra om du också kontaktar restaurangen eller företaget och talar om vad som har hänt.

Anmälan av matförgiftning gör du till Bygg- och miljökontoret kundtjänst. Kontakta oss via telefon eller fyll i formuläret här på sidan.

Kontakta Bygg- och miljökontoret så fort som möjligt

För att förhindra att fler blir sjuka är det viktigt att så fort som möjligt anmäla misstanke om matförgiftning. Det ger också oss möjlighet att eventuellt ta prov på just det livsmedel du åt av. Tänkt på att mer informatin gör det lättare för oss att hitta smittkällan.

När du kontaktar Bygg- och miljökontoret kommer vi bland annat att ställa följande frågor:

  • Var, när och vad åt och drack du?
  • Vilka symptom har/hade du, när kände du av dem och hur länge varade de?
  • Hade du sällskap av någon?
  • Vad åt de och blev de sjuka?
  • Har du varit i kontakt med sjukvården?
  • Har du ätit /gjort något annat ovanligt de senaste dagarna? Till exempel varit utomlands, ätit något ovanligt i hemmet, varit i kontakt med djur eller badat utomhus.

Anmäl via formuläret här nedan.

Information om matförgiftningar

I de flesta fall orsakas matförgiftningar av mikroorganismer, bakterier eller virus, som växt till när maten hanterats fel.

Mer information om matförgiftningar finns på Livsmedelsverkets och Smittskyddsinsitutets hemsida, se länk till höger.

Har du frågor som rör smittskydd kan du även kontakta Smittskyddsenheten vid Universtetssjukhuset i Örebro, 019-602 34 43. De är ytterst ansvariga för smittskyddet i länet.

----------------------------------------------------------------------------------

Anmäl matförgiftning

Tror du att du blivit matförgiftad efter att ha fått dålig mat på restaurang eller från butik? Här kan du anmäla det. Det är viktigt att meddela det till kommunen för om vi får reda på flera som drabbats samtidigt kan vi undersöka orsaken. Du får självklart vara anonym, men det underlättar för oss om vi kan ta kontakt med dig om det uppstår frågor.

Obs!
Detta ärende kan du inte följa under "Mina ärenden"

Personuppgifter


Har du... * (obligatorisk)
Multiple selection


Har du varit utomlands nyligen? (Senaste månaden) * (obligatorisk)Har någon i din närhet varit magsjuk den senaste tiden? * (obligatorisk)


Kontakt

Bygg -och miljökontoret

Servicecenter

0586-610 00
0586-622 00
(röststyrd växel)kommun@karlskoga.se

Besöksadress
Skrantahöjdsvägen 35, Karlskoga

Djupadalsgatan 20, Storfors
endast bokade besök


Senast publicerad av Kristina Elmström 2018-10-11