Logotype för Storfors kommun

Dricksvatten

Vatten är vårt viktigaste livsmedel och en förutsättning för allt liv. Miljökontoret har tillsyn på det kommunala vattennätet och övriga dricksvattenanläggningar med en produktion till mer än 50 personer eller mer än 10 m³ förbrukning per dygn. Dessa omfattas av livsmedelsverkets föreskrifter. Övriga anläggningar omfattas av Socialstyrelsens föreskrifter.

Egen brunn

Hushåll som tar vatten från egen brunn ansvarar själva för att kvaliteten på vattnet är bra. Om du misstänker att ditt vatten är av dålig kvalitet kan du vända dig till ett ackrediterat analysföretag för provtagning.

Läs mer på Livsmedelsverkets informationssida om dricksvatten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från enskilda brunnar.

Ta eget vattenprov

Provflaskor finns att beställa hos ett analysföretag. Följ noga laboratoriets provtagningsanvisningar för att få ett så sant resultat av vattenkvaliteten som möjligt.

Hos Swedac Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du ackrediterade företag som gör dricksvattenanalyser.

Frågor

Har du frågor rörande dricksvatten från enskild brunn kan du vända dig till miljökontoret för ytterligare information. Är du ansluten till det kommunala vattennätet kontaktar du Miljökontoret eller VA-verket i Storfors.

Senast publicerad av Anne-Charlotte Buhre