Logotype för Storfors kommun

Tillfällig förskoleavdelning har öppnat

Nu har Storfors kommun öppnat en ny tillfällig förskoleavdelning i huset på Hammargatan 10.

Anledningen är ett högt tryck med många barn i kö.

- Det är jättefina lokaler och närheten till Viken gör att barnen kan utnyttja Vikens gård, säger förskolechef Lena Duvander.

I november stod 22 barn i kö till förskoleplats i Storfors, och under våren väntas fler tillkomma. Många barn har flyttat in till Storfors och det finns även många relativt nyfödda.

För att utnyttja de tillfälliga lokalerna på bästa sätt har de äldre barnen på Vikens förskola flyttat över till Hammargatan. Det rör sig om barn födda 2013 och 2014 och gruppen består idag av 26 barn.

- Eftersom barngruppen är stor jobbar vi med att dela gruppen vid flera tillfällen under dagen. Från den 10 december är det fyra pedagoger som arbetar här, säger Lena Duvander.

Genom att de större barnen tillfälligt flyttat över till Hammargatan 10, blir det plats för de små barnen på Viken. Hösten 2019 räknar man med att trycket på förskoleplatser ska minska när en ganska stor grupp flyttar över till förskoleklass.

När den tillfälliga förskoleavdelningen avvecklas under sommaren 2019 ska huset byggas om till lägenheter enligt Stiftelsen Björkåsens tidigare planer.

Senast publicerad av Eva Wiklund