Logotype för Storfors kommun

Storforselever får större valfrihet i matsalen

Malin Larsson, kostchef i Storfors kommun.

Malin Larsson, kostchef i Storfors kommun, ser fram emot att få erbjuda Storfors skolelever ett vegetarisk alternativ varje dag.

Från och med hösten 2016 kommer Storfors skolelever att kunna välja på två lunchrätter, varav den ena är ett vegetariskt alternativ.

- Det känns väldigt bra att vi nu kan erbjuda alla elever som inte kan eller vill äta av dagens vanliga lunch ett grönt alternativ, säger kostchef Malin Larsson.

Idag serveras en rad olika specialkoster, och man kan självklart få en vegetarisk kost redan nu. Nyheten från i höst blir att det varje dag kommer att lagas en vegetarisk rätt som alla elever kan äta, utan att den måste förbeställas. Liksom tidigare kommer man även från hösten att få specialkost mot läkarintyg. Det kan exempelvis gälla den som är gluten- eller laktosintolerant.

- Det här förenklar för personalen i köket som får färre specialkoster att hålla reda på, samtidigt som vi tror att eleverna kommer att uppskatta valfriheten. Vi tar ju också ett stort steg på vägen utifrån Livsmedelverkets rekommendationer om mer grönt på tallriken, säger Malin Larsson.

Den vegetariska menyn kommer att innehålla rätter som gratänger, grytor, pasta med vegetariska såser eller matiga sallader.

Men det är inte bara menyn som kommer att vara ändrad när skolbarnen kommer tillbaka i augusti. Under sommaren kommer även Vargbroskolans matsal att få en riktig ansiktslyftning med nya möbler och ny inredning.

- Det ska helt enkelt bli mysigare och mycket mer av en restaurangkänsla, säger Malin Larsson.

Senast publicerad av Eva Wiklund