Logotype för Storfors kommun

Storforselever får se damlandskamp i fotboll

Anneli Bergdahl, projektledare på Svenska Fotbollsförbundet, besökte Vargbroskolans elever.

På lördag åker en buss fullpackad med elever från Vargbroskolan för att se en landskamp i damfotboll i Friends arena.

- Det ska bli jätteroligt. Jag har börjat spela fotboll här i Sverige och det är jättekul, säger Habon Malele, som bodde i Kenya fram till 13 års ålder.

Det är Anneli Bergdahl, projektledare för Svensk Fotbollförbundets projekt ”Alla är olika – olika är bra”, som har ett finger med i spelet när det gäller fotbollsresan

- Jag kunde förmedla billiga biljetter till träningslandskampen mellan Tyskland och Sverige. Skolan nappade på förslaget och ordnade en buss, säger Anneli, som tidigare arbetat som lärare just på Vargbroskolan.

För bara 200 kronor får eleverna bussresa och inträde till matchen och intresset var stort.

- Det var inga problem att fylla bussen, säger Annelie.

Rektor Sven-Erik Rhen menar att den här typen av resor ger eleverna chans att vidga sina vyer och se andra platser än Storfors.

- Det rustar dem för framtiden och skapar en positiv nyfikenhet, säger han, och pängterar att de lärare som följer med gör det på sin fritid för att de tycker att den här typen av arrangemang är roliga och viktiga.

För fotbollförbundets del handlar det om att lyfta fram damfotbollen.

- Det är roligt att både tjejer och killar vill åka på resan. Vi hoppas naturligtvis att unga, oavsett kön, ska få nya idoler i de kvinnliga landslagsspelarna, säger Anneli Bergdahl.

Flera av deltagarna spelar redan fotboll, men inte alla.

- Jag spelar inte fotboll och har aldrig sett någon större match, men det här känns nytt och spännande, säger Amanda Backelin.

Senast publicerad av Eva Wiklund