Logotype för Storfors kommun

Staffan Kennerstad ny rektor för Vargbroskolan

En kvinna och en man som ser glada ut och står framför Storfors kommunhus.

Skolchef Annelie Izindre är mycket nöjd med Storfors rekrytering av ny rektor för Vargbroskolan, Staffan Kennerstad.

Från och med den 8 november heter Vargbroskolans rektor Staffan Kennerstad.

Han kommer närmast från en tjänst i Hammarö och har bland annat jobbat som rektor i Deje och i Karlstad.

- Jag har fått en väldigt positiv känsla för skolan i Storfors, säger Staffan som har erfarenheter med sig både från friskolevärlden och från den kommunala skolan och dessutom en färsk rektorsutbildning.

Tjänsten som rektor utlystes strax före sommaren efter ett politiskt beslut att nuvarande skolchef och rektor för Vargbroskolan enbart ska fortsätta som skolchef. Vargbroskolan behöver en rektor på heltid och tre kandidater med rektorsutbildning har intervjuats av skolledning och fackliga företrädare.

- Vi var helt eniga om valet av Staffan, säger skolchef Annelie Izindre, som under en period som rektor i Forshaga jobbade i samma rektorsgrupp som Staffan.

- Jag har sett hans kapacitet och vet att han är en bra person. Han är en rektor som verkligen står på elevernas sida och han har värdefulla erfarenheter i bagaget, säger hon.

Staffan har bland annat jobbat elva år som lärare gymnasiesärskolan på Sundstagymnasiet innan sin rektorserfarenhet. Att få komma till Storfors i rollen som rektor ser han fram emot.

- Jag tycker om att leda andra, jag är nog den som är drivande både i en arbetsgrupp och när det gäller att fixa femkampen på ett kalas, skrattar Staffan, som samtidigt betonar att teamarbete är det viktigaste som finns.

- Jag vill att alla ska vara delaktiga i alla processer. Jag älskar när man lyckas med att jobba tillsammans som ett lag, säger han.

Att få goda relationer med både personal och elever ser han som prioriterat.

- Jag brinner för att hjälpa alla elever att komma så långt som de bara kan, att nå sin fulla potential. Det är vårt uppdrag som skola, säger han, och menar att goda relationer är grunden i det arbetet.

Beslutet att anställa Staffan som rektor för Varbroskolans rektorsområde fattades av kommunstyrelsens arbetsutskott den 4 oktober.

Senast publicerad av Eva Wiklund