Logotype för Storfors kommun

Öppna förskolan - mötesplats och chans till lek

Gipsavgjutningar, tillverkning av glittervatten eller annat pyssel.
På Öppna förskolan i Hälsans Hus händer det ofta något roligt.

Öppna förskolan har adress Hammargatan 3 (samma hus som vårdcentralen och apoteket, men ingång i norra änden) och har öppet varje onsdag och torsdag förmiddag, mellan klockan 08.30 och 11.30.
I lokalerna finns kök för fika och samvaro, ett rum för vattenbaserade pysselaktiviteter och ett stort lekrum.
Öppna förskolan bemannas av förskollärare Lena Duvander som också är utvecklingsledare för alla förskolor i Storfors och Lovisa Liljegren från Individ- och familjeomsorgen.
- Vi läser sagor och har sångstunder, och så pysslar vi förstås. Det gemensamma fikat är också en mysig stund, säger Lovisa, som hoppas att ännu fler familjer ska hitta till Öppna förskolan nu.
- Många asylsökande familjer har förflyttats och flera av de barn som var små förra året har börjat förskolan, så nu har vi gott om plats för nykomlingar, säger hon.
Till förmiddagsfikat brukar också personalen från BVC-MVC ansluta sig och de dagar man har läkarundersökning så är även läkaren med.
- Då blir det ju en naturlig chans att ställa frågor till dem också, säger Lovisa.

FOTOGRAFERING AV BARN
Har du fått barn under 2016 eller 2015? Då är ni välkomna för kostnadsfri fotografering på Öppna förskolan. Bilderna publiceras i Storfros kommuntidning I frêske lufta. Vi kan fotografera enbart barnet eller med förälder/föräldrar/syskon. Du bestämmer själv.
Nästa tillfälle är onsdag den 26 oktober 2016.

Senast publicerad av Eva Wiklund