Logotype för Storfors kommun

Nellie och Viktor prisades för gott kamratskap

Nellie Söderström och Viktor Thoresson fick ta emot årets stipendium för bästa kamratskap av Örjan Alexandersson från Sockenrådet. Här flankerade av förra årets stipendiater, Tuva Eriksson och Max Björk.

Nellie Söderström och Viktor Thoresson fick ta emot årets stipendium för bästa kamratskap av Örjan Alexandersson från Sockenrådet. Här flankerade av förra årets stipendiater, Tuva Eriksson och Max Björk.

När skolbarnen i Bjurtjärn firade skolavslutning så var det två personer som kunde gå hem med ett extra stort sommarlovsleende.

Fjärdeklassaren Nellie Söderström och sjätteklassaren Viktor Thoresson utsågs till Årets kamrater och fick 1000 kronor vardera i stipendium från Sockenrådet.

Skolavslutningen i Bjurtjärn hade de stämningsfulla ingredienser som brukar ge en perfekt start på sommaren. Solsken, trivsamt mingel, skönsång av både publik och många olika små körer, några tänkvärda ord från rektorn och massor av glada skratt. Och så stipendieutdelningen.

Örjan Alexandersson från Sockenrådet betonade att det var skoleleverna i Bjurtjärn som själva utsett de två personer som skulle få ta emot stipendium som Årets kamrater. Pengarna i fonden skänktes för länge sedan av Johan Petter Pettersson till förmån för fattiga barn, men Sockenrådet instiftade för några år sedan de nya stipendierna för att stimulera gott kamratskap.

Förra årets stipendiater, Tuva Eriksson och Max Björk fanns på plats för att hjälpa till med utdelningen och det var två glada och överraskade pristagare som kunde ta emot både diplom och check.

- Jag ska köpa nya fotbollsnät, säger Viktor Thoresson, medan Nellie Söderström inte riktigt vet på vilket sätt hon ska spendera pengarna.

- Det blir kanske kläder, säger hon.

I nomineringarna hade kamraterna bland annat skrivit att Nellie bryr sig om alla runt omkring sig själv, att hon är ”supersnäll” mot de mindre och att hon ”alltid finns där”. Om Viktor hade kamraterna bland annat skrivit att han är både snäll, rolig och hjälpsam.

- Det är självklart roligt att ni fått det här fina priset, men det som är allra viktigast och som jag hoppas att ni bär med er, är att era vänner tycker att ni är så fina kamrater, säger rektor Gunnel Eriksson.

Senast publicerad av Eva Wiklund