Logotype för Storfors kommun

Mohanad är bäst i regionen på teknik

Han är 15 år, mycket målmedveten, älskar alla NO-ämnen och siktar på en framtid som läkare.

Mohanad Kantar har bara bott i Sverige i två och ett halvt år, men är redan bäst i hela regionen på teknik.

Varje år får åttondeklassarna i hela Sverige tävla genom att svara på ett antal frågor i teknik, NO-ämnen och matematik. Klasserna kan gå vidare ända till riksfinal och tanken är att väcka intresset för teknikämnena.

En enda elev i regionen Värmland-Dalarna hade alla rätt och det var Mohanad i klass 8A i Storfors. Han prisades av Jan Håkansson, administrativ chef för Karlstad Universitet och Inger Bran, projektledare för Teknikåttan, som reste till Storfors för att gratulera.

- Ett jättegrattis till Mohanad men också till läraren Elisabeth Quist som fått fram två förstapristagare under en femårspersiod. Det visar att ni har väldigt bra lärare här på skolan och att det finns förutsättningar för att bli duktig, säger Jan Håkansson, och vänder sig till åttondeklassarna som samlats i projekt rummet.

- Det känns jätteroligt att få pris. Jag gillar verkligen alla NO-ämnen och jag trivs väldigt bra i Storfors. Vi har bra lärare, säger Mohanad.

Ytterligare tre elever fick diplom för sina tävlingsresultat och det var Ivar Björnsson, William Jonsson och Linda Karlsson i klass 8B.

Senast publicerad av Eva Wiklund