Logotype för Storfors kommun

Måltidens dag i restaurang Vargen

När skolan på torsdagen ordnade Måltidens dag bjöds det på god mat som serverades av kypare från årskurs nio i Restaurang Vargen på Vargbroskolan. Borden var festdukade och de förväntansfulla eleverna leddes till sina bord av en egen kypare.

Även boendet på Kroppavägen 5 ordnade måltidens dag.

Maten som för dagen bestod av kyckling, sås, potatisgratäng och broccoli portionerades ut och bars ut av kyparna som på en stor restaurang. Eleverna i årskurs nio hade också bakat brödet som serverades till maten och dekorerat efterrätten chokladpudding med vispgrädde och mandarin.

-Barnen har sett fram emot det här jättemycket ända sedan vi fick en fin inbjudan skickad till oss, berättar Madeleine Eriksson som är lärare i årskurs 1.

-Det smakar jättegott, säger eleverna och tar en tugga av det nybakta brödet och lägger på sallad som finns i skålar på borden.

Eleverna i årskurs nio, som själva hade valt att ställa upp som kypare, fick mycket beröm av lärare och kökspersonal för att de skött sina uppdrag på utmärkt sätt.


Maten portionerades ut

Maten portionerades och bars ut av kypare till elevernas bord.

 

Kroppavägen 5

Även det särskilda boendet på Kroppavägen 5 ordnade Måltidens dag med specialmatsedel för alla dagens måltider. Det bjöds på ägg och sill till frukost och till lunch skulle det bli hemkokt rotmos med värmländsk fläskkorv samt glass med bär till efterrätt. Kvällsmaten ska bestå av blodpudding med bacon och vitkål. Borden dukas med servetter och lite höstdekorationer och som måltidsdryck kommer cider eller öl att serveras. Ritva Tapio som förbereder lunchen när jag kommer på besök berättar att de boende verkligen uppskattar och lever upp när de får sådan mat.

Matsal Kroppavägen 5

Matsalen på Kroppavägen 5 dukas för festlig lunch.

Senast publicerad av Kristina Elmström