Logotype för Storfors kommun

Lena Duvander leder förskolan

Lena Duvander

Lena Duvander trivs med nya jobbet.

Lena Duvander utbildade sig till förskollärare ganska sent i livet och 1994 började hon i Storfors kommun.

Nu har hon tagit sig an utmaningen att leda förskolenheten.

 - Det känns både spännande och roligt. Jag har ju haft lite olika tjänster under åren i Storfors, bland annat som utvecklingsledare. Jag känner till hela organisationen och det känns bra att jag har kunnigt folk omkring mig, säger hon.

Hon är också glad att Storfors kommun lyckats attrahera bra personal inom förskolan.

- Vi har väldigt bra förskollärare och barnskötare som brinner för sina arbeten. Jag har ju jobbat tillsammans med flera av dem, och det är en tillgång i mitt nya jobb, säger Lena, som pendlat från hemorten Kristinehamn i 23 år.

- Det är ganska skönt att ha en bit till jobbet, man hinner ställa om bra. Dessutom har jag trivts så bra i Storfors att det aldrig varit aktuellt att söka mig ”hemåt”, säger Lena, som betonar att närheten är en av de attraktiva delarna med den lilla kommunen.

- Det är nära till beslut, nära mellan kollegor och nära till hjälp. Det känns väldigt bra, säger hon.

Som chef och ledare vill hon vara lyhörd, men samtidigt bestämd när besluten väl är fattade. I den nära framtiden ser hon fram emot att webbplattformen Unikum ska komma igång ordentligt. Via Unikum kan föräldrarna på ett enkelt sätt följa barnen och vad som händer i förskolan.

- Det känns väldigt roligt att få vara med och sjösätta den nya tekniken. Jag tror att detta kommer att stärka föräldrarnas möjlighet att vara delaktiga, säger hon.

Senast publicerad av Eva Wiklund