Logotype för Storfors kommun

Kristinehamns gymnastiksällskap öppnar filial i Storfors

Tre gymnastikledare vid en plint

Sandra Mäenpää, Moa Mossfeldt och Sara Mäenpää kommer att leda en ny gymnastikgrupp på 20 barn i Storfors.

Nu startar en helt ny chans för barn i Storfors att träna gymnastik på hemmaplan när Kristinehamns gymnastiksällskap, KGS, skapar en filial i kommunen.

- Intresset är riktigt stort. På några dagar har vi nästan fyllt gruppen, säger Maud Wellin Johansson, från KGS.

Gymnastiksällskapet har under åren haft en hel del barn som rest från Nykroppa, Filipstad och Storfors. Nu tar man ett första steg till filial genom att skapa en grupp på maximalt 20 ungdomar mellan sju och tio år. Första träningstillfället blir måndag den 16 januari.

- I Kristinehamn har vi i regel 50-60 barn i kö vid terminsstart. Genom att grupper i Storfors hjälper vi fler barn att få tillgång till träningen och dessutom blir det en miljömässigt vinst, säger Maud, som också poängterar att säkerhet är ett stort fokus för föreningen.

- Vi tränar varje barn och ungdom efter just deras förutsättningar och vi skickar alla våra ledare på utbildning för att de ska få rätt kompetens, säger hon.

Den förälder som är intresserad av att vara med som hjälpledare får gärna delta vid vårens pass och får även möjlighet till utbildning.

I Storfors kommer Sara Mäenpää att vara ledare tillsammans med Sandra Mäenpää och den tidigare truppgymnasten Moa Mossfeldt.

Sara har under det senaste året varit med som hjälpledare för en av grupperna i Kristinehamn, där dottern Alicia tränat.

- Det blir lite tröttsamt att pendla. Det är bland annat därför vi gör den här satsningen i Storfors nu och dessutom är det kul att starta fler verksamheter på hemmaplan, säger hon.

Träningen riktar sig till alla barn i den aktuella åldersgruppen och man behöver inte ha några förkunskaper.

- Vi kommer att jobba vid olika stationer utifrån varje barns förutsättningar. Det viktigaste är att ha roligt och vi ska lära in grunderna i att göra kullerbytta, hjula och stå på händer, säger hon.

När grunderna väl är på plats tar man steg vidare mot mer avancerade övningar – men säkerheten kommer i första rummet.

- Man anmäler sig direkt till Kristinehamns gymnastiksällskap, men det är viktigt att skriva i anmälan att det är i Storfors man vill träna, säger Sara.

Tid & plats: Måndagar klockan 17.00-18.30 (preliminärt) i Vargbroskolans lilla gymnastiksal. Träningen pågår under hela våren och kostar 500 kronor per termin. Då ingår även en försäkring.

Frågor: Kan ställas via SMS till Sara Mäenpää tel 076-800 63 83.

Anmälan görs här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad av Eva Wiklund