Logotype för Storfors kommun

Högtidligt på Vargbroskolans egen Nobelfest

Vargroskolans egen Nobelfest var både spännande och högtidlig. Elvira Stenman tog hem priset som Årets Mästerkock.

Några av Nobelfestens stolta pristagare.

När hela högstadiet på Vargbroskolan samlades till en alldeles egen Nobelfest var det både högtidligt och spännande. Under kvällen utsågs pristagare i nio kategorier.

- Oj, jag blir alldeles chockad, skrattar Elvira Stenman, som kammade hem mästerkockspriset – trots att det gått åt några extra spritspåsar.

Hon tycker att prisutdelningen och själva festen är en höjdpunkt under året.

- Det ger ju lite extra motivation genom att priserna finns, säger hon.

Middagen inleddes med mingel, cider och fruktfat för att sedan övergå till sittning vid vackert dukade bord. 15 tappra föräldrar skötte servering och disk under kvällen. På menyn stod klyftpotatis, kycklingfilé, morot, timjan och gräddsås. Till efterrätt serverades pepparkakparfait med lingonsylt.

- Det känns kul att ställa upp för en sådan här bra skola. I år har jag båda mona barn här och de tycker att festen är kul, säger Jessica Lundgren.

Av de nio priserna gick två till samma person, och i kategorin konst utsågs två pristagare.

Mästerkockspriset till Elvira Stenman
”Även om en och annan spritspåse gått i kras har du rett ut alla fadäser. Du bakar fina bröd och har fint flyt omkring sig i köket. Du är en fena på konsumtion och kan svaret på var alla pengar tar vägen”

Samhällsvetarpriset till Albin André
”Du har visat stora kunskaper inom geografi, historia, religion och samhällskunskap. Du har visat så väl breda, som djupa kunskaper. Vare sig det gäller fakta, begrepp, reflektioner eller debatter presterar du alltid på topp. Du har anammat lärandets big five och vecka efter vecka visar du detta under lektioner, presentationer och förhör.”

Matematikpriset till Mazen Kantar
”På ett effektivt sätt löser pristagaren de flesta matematiska problemen. Blir det inte rätt, gör du om tills det blir rätt och förstår verkligen var det blev fel och varför. Att lösa matematiska problem på hög nivå är en förmåga pristagaren kommer att ha stor nytta av i framtiden.”

Naturvetarpriset till Mazen Kantar
”Pristagaren visar ett nästan extremt intresse för NO och delar gärna med sig av sina kunskaper till sina kamrater, hjälper till och förklarar. Att lära sig något nytt är det bästa som finns. Det kan ibland vara en utmaning att mata kunskapstörsten, men vi försöker”

Slöjdpriset till Joline Vernström
”En kreativ och ambitiös elev som vågar söka nya vägar och lösningar både inom den traditionella och nyskapande slöjden. Väl genomtänkta och realistiska arbeten ofta med ett eget uttryck som du presenterar på ett bra sätt. Är mycket självständig och noggrann i sitt arbete. Har alltid förmågan och tiden att finnas för sina kamrater med en hjälpande hand eller ett uppmuntrande ord.”

Konstpriset till Linnéa Larsson Nordling och Ta Lay Paw
”Ni har tecknat, målat, gjort ritning, byggt modell och skapat film med stillbilder och ljud. Ni har arbetat självständigt och med stor mognad utfört ert arbete”

Slitvargspriset till Kevin Gregard
”Pristagaren är en riktig kämpe. Du arbetar enormt hårt och är mycket fokuserad. Du klagar aldrig, tar egna initiativ och arbetar hela tiden mot bestämda mål. Uppåt och framåt verkar vara ditt motto. Du har gjort en lysande utveckling under dessa tre år i att förbättra ditt skolarbete och därmed dig själv.”

Fredspriset till Sebastian Söderberg
"Med ett öppet och vänskapligt sinne inkluderar Pristagaren människor runt sig. Ett fokus på att se människors godhet oavsett vilka de är eller varifrån de kommer. Du är en lugn och trygg person. Du är fredspristagare för att du ställer upp för andra, har ett vänligt bemötande både i och utanför klassrummet. Är omtänksam och ser till att andra mår bra och lyckas.”

15 föräldrar ägnade kvällen åt disk och servering.

Nöjda ungdomar under Vargbroskolans egen Nobelfest.

Albin André fick ta emot Samhällsvetarpriset.

Senast publicerad av Eva Wiklund