Logotype för Storfors kommun

Gripande livsresa när Kimmie Åhlén berättar

På lördag kväll blir det både nerv och spänning när Pax öppnar för säsongen.

Kimmie Åhlén bjduer på sin livsberättelse och underhållaren Malt Hallquist finns också på plats.

IOGT-NTO, BUS och Storfors församling bjuder på fri entre, karaoke, pizza och mycket mer med start redan klockan halv fem.

Som liten var Kimmie Åhlén en livlig kille med ADHD-diagnos som blev ett lätt mobboffer i skolan. Ensamhet och sökande efter identitet präglade hans uppväxt. Samhörighet hittade han via en Ultima Thule-skiva och en ny kompis som var ”skinnskalle”. Tolv år gammal tog Kimme sin första fylla och plötsligt var han varken ensam eller mobbat längre. Det var fest jämt och som 14-åring blev han nynazist. Åren som följde blev en nedåtgående spiral fylld av brott, droger, våld, gripande, ungdomshem och fängelsevistelser.

En första glimt av vägen tillbaka fick han i kontakten med Fight center, en boxningsklubb i Kristinehamn. Där träffade han invandrare, började prata och tog så småningom avstånd från nazism och rasism. Det som senare fick honom bort från drogerna och den kriminella banan var folk som verkligen lyssnade. Bland annat en lärare under en fängelsevistelse och andra människor som lät honom prata till punkt. En viktig vändpunkt blev det också när hans mamma blev allvarligt sjuk.
Idag jobbar Kimme Åhlén bland annat som föreläsare för Brottsförebyggande Rådet, och den historia han tänker berätta i Storfors innehåller både nerv och känsla.

På lördag 21 januari kommer han till Storfors tillsammans med underhållaren, föreläsaren och skådespelaren Mathias Malte Hallquist.

Pax, BUS, IOGT-NTO och Storfors församling bjuder in till en späckad, rolig, underhållande och tänkvärd kväll med start redan klockan 16.30. Alla ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern är välkomna. Fri entré, pizza, karaoke och mycket mer!

Här finns länkar till inslag om Kimme i tv och tidningar:

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/kimmie-lamnade-rasismen-bakom-sig Länk till annan webbplats.

http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/nazisten-kimmie-blev-antirasist-2983160 Länk till annan webbplats.

http://nwt.se/kristinehamn/2016/12/12/fran-nazist-till-ungdomsarbetare Länk till annan webbplats.

Senast publicerad av Eva Wiklund