Logotype för Storfors kommun

Centrala lekplatsen Ravinen i Storfors rustas upp

Man står vid parkområde

Samhällsbyggnadschef Jukka Mäenpää Visar en skiss över nya lekplatsen i ravinen i Storfors.

I Storfors centrum ligger Ravinen, ett stort parkområde på cirka 4000 kvadratmeter. Under sommaren påbörjas nu arbetet med att rusta upp områdets lekplats ordentligt.

- Det har varit efterlängtat av barnfamiljer, så det känns bra att vi nu kan göra detta, säger samhällsbyggnadschef Jukka Mäenpää.

Storfors kommun har köpt in lekutrustning för knappt 750 000 kronor, som kommer att monteras inför hösten. Innan dess behöver den nuvarande lekutrustningen plockas ner och marken behöver beredas.

Parken Ravinen omgärdas av hyreshus och av Hälsans Hus med vårdcentral. Genom området rinner en liten konstgjord bäck med broar över och i ena änden finns boulebanor.

- Lekplatsen kommer att bli ett väldigt fint område. En stor yta ska täckas av dämpande konstgräs, som också fungerar som fallskydd, säger Jukka Mäenpää.

Lekplatsen kommer att få ett så kallat ”megatorn” där det finns en mängd aktiviteter, från marken kan man klättra, leka med musikpanelen och gunga. En trappa och klättervägg leder upp i tornet och via två rutschkanor med olika höjd kan man snabbt ta sig ner. Den ena rutschkanan är dessutom dubbel så att två barn kan åka samtidigt.

För de mindre barnen finns en sandlåda och ett blomsterbord med sandbalja i mitten. En gungstol i form av en nyckelpiga kan också passa de små.

På en plattform där lite äldre barn kan utforska hur de får igång snurrhastigheten kan tre barn leka samtidigt. I parken finns också två sexsidiga studsmattor samt ett stort spindelnät där man kan klättra upp till toppen via nätet och även vila och gunga på små studsplattformar.

På gungställningen är det plats för fem olika gungor, för både små och lite större. I området kommer det att finnas både enskilda parkbänkar och bord med bänkar.

Till skolstarten kommer även Kroppaskolans nya lekplats och den nya klätterställningen vid Bjurtjärns skola att vara på plats.

Parkområde drönarbild

En del av parkområdet från ovan.

Skiss över lekplats

Skiss över lekplatsens utformning.

Senast publicerad av Eva Wiklund