Logotype för Storfors kommun

Bjurtjärnselever samlade nära 4000 till Jemen på två dagar

På bara två dagar har lågstadieeleverna i Bjurtjärn samlat ihop nära 4000 kronor till barnen i Jemen.

Initiativtagare är Melwin Bengtsson som går i tredje klass.

- Det är ingen som tänker på det landet längre. Jättemånga är skadade och deras hus är sönderbombade, därför ville jag hjälpa till, säger han.

Fröet till insamlingen såddes hemma hos Melwin där familjen pratat om vad som händer i Jemen just nu. Han tog med sig frågan till klassen och det visade sig att alla ville hjälpa till. På bara två dagar har barnen nu fått ihop 3712 kronor och de hoppas på ännu mer innan fredag. Då ska hela det insamlande beloppet skickas till radiohjälpen, innan barnen går på jullov.

Tuva Eriksson är ett av de engagerade barnen.

- Vi som bor i Sverige har det jättebra, därför känns det väldigt bra att få hjälpa andra som inte har samma tur. Jag skulle bli väldigt glad om nån tänkte på mig ifall jag bodde där och inte ens hade mat, säger hon.

Barnen själva, deras föräldrar och andra bekanta har skänkt olika belopp. Man har också lagt ut trevare på facebook. Läraren Marion Jegefalk Björn är positivt överraskad av gensvaret.

- Först och främst är jag väldigt stolt över eleverna som dragit igång detta. Sedan är jag överraskad över att summan blivit så hög. Det är ju precis före jul och för många har inte ens lönen kommit ännu, säger hon.

Läraren Pernilla Thor berättar att engagemanget varit väldigt stort. Barnen har haft många frågor och klassen har bland annat fåt titta på filmklipp från Jemen.

- Det här är en riktigt härlig klass med stort hjärta, de har verkligen jobbat för den här insamlingen. De har tömt spargrisar och fått andra att swisha, säger hon.

Melwin är glad och nöjd över att arbetet gett så bra resultat.

- Tio kronor räcker till skolmat för ett barn en hel vecka. Nu kan många familjer få mat. Jag ska nog sluta att spara pengar till lego och istället spara mer till barn som inte har mat, säger han.

På fredag, klockan 12.10 samlas klassen som består av åk 1, 2 och 3 för att swisha den insamlade summan till Radiohjälpen.

Ytterligare information: Marion Jegefalk Björn 070-309 71 85

Senast publicerad av Eva Wiklund