Logotype för Storfors kommun

Barn sprang för barn på Storfors skolor

Barnen i Bjurtjärns skola och Kroppaskolan sprang sammanlagt över 55 mil för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Rynkebyloppet är Nordens största välgörenhetslopp för skolelever och arrangeras av hundratals skolor i Sverige, Danmark, Norge och Finland. I Värmland deltog 5295 skolbarn.

Syftet med loppet är att få elever att röra på sig samt att samla in pengar till barn med allvarliga sjukdomar. I Sverige går pengarna till Barncancerfonden. Eleverna har sponsorer (familj, släkt och vänner) som skänker pengar per kilometer som eleverna springer. Barnen i Bjurtjärn sprang så många varv de hann på en enkilometersbana under fredagen. Hela 30 mil hann de tillsammans springa på en timme. Bjurtjärns skola samlade in cirka 24 500 kronor till Brncanderfonden.

För Bjurtjärns skola var det tredje gången man deltog. Kroppaskolan, i centrala Storfors, deltog för första gången. Kroppaskolans elever fick välja mellan två olika banor som de kunde springa eller gå under en halvtimmes tid. Banorna var 500 meter långa och gick längs med strandpromenaden. Tillsammans sprang barnen 511 varv på totalt 25,55 mil, men man har ännu inte fått helt klart hur mycket sponsorpengar detta inbringade.

- Det blev en riktigt trevlig förmiddag med fint väder. Barnen verkar ha uppskattat det lika mycket som vi i personalen, säger klasslärare Elisabeth Stange.

Matilda Carlberg och Ellie Bjurbäck tycker att skolan ska vara med nästa år också.

- Det var roligt, speciellt för att man skänker pengar till andra barn, säger Ellie.

I slutet av maj kommer Kroppaskolan få veta hur mycket de hjälpt till att samla in åt Barncancerfonden.

Senast publicerad av Eva Wiklund