Logotype för Storfors kommun

Åtta fall av covid-19 konstaterade på Vargbroskolan

Vargbroskolan från utsidan

Just nu är åtta personer på Varbroskolan hemma med konstaterad covid-19.
- Många föräldrar hör av sig och är väldigt oroliga, men just nu är läget lugnt på skolan. Alla som är konstaterat smittade är hemma och isolerar sig och läget diskuteras flera gånger per dag av elevhälsa och skolledning, säger rektor Annelie Izindre.

Den här veckan är sjukfrånvaron markant lägre än förra veckan. Sjukfrånvaro, både bland elever och lärare, ligger på en för årstiden helt normalt nivå.

- Förra veckan hade vi en sjukfrånvaro på tio personer eftersom personalen är otroligt noga och stannar hemma vid minsta symtom och tar prov, men de allra flesta bar inte på viruset och är därför tillbaka, säger Annelie Izindre.

Av oroliga föräldrar får hon frågan varför skolan fortfarande håller öppet och svaret är helt enkelt att en stängning av skolan är det sista man tar till eftersom det skulle få negativa effekter för eleverna. Idag bedöms inte läget vara så akut att det behövs, utan skolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att den ska hållas öppen och att friska elever ska vara i skolan.

- Det vi nu behöver är att alla vårdnadshavare hjälper till så att ingen med minsta lilla symtom går till skolan. Att barn i skola och förskola nu ska stanna hemma när någon i familjen är sjuk innebär också en lättnad för oss i skolan, säger hon.

Tidigare under hösten har familjer frivilligt haft sina barn hemma om covid-19 varit konstaterad i familjen, men nu är det alltså också en rekommendation från Folkhälsomyndigheten.

Vårdnadshavare till alla skolbarn hålls uppdaterade via ett SMS-system, och om några större förändringar skulle inträffa gällande läget på skolorna kommer det också att rapporteras på kommunens hemsida.

- Vi har stor förståelse för vårdnadshavarnas oro, och den som vill får gärna kontakta mig eller skolsköterskan Pernilla Günther, säger Annelie.

- Vi understryker verkligen vikten av hem och skola gemensamt arbetar för att inte öka eventuell oro, säger Pernilla Günther.

Kontakt:
Annelie Izindre, tel 0550- 652 03, mail annelie.izindre@storfors.se
Pernilla Günther, tel 0550-652 20, mail pernilla.gunther@storfors.se

Senast publicerad av Eva Wiklund