Logotype för Storfors kommun

Sophämtningen: Samma tider och samma taxa än så länge

Nu har de flesta hushåll fått sina bruna sopkärl.
För tillfället kommer varken taxor eller soptömningturer att ändras.
Alla kunder kommer att få besked i god tid före ändringar.

Så snart du fått ditt bruna kärl så ska du börja att använda det. I kärlet finns en hållare och bruna papperspåsar att använda för avfallet i köket.

Det är viktigt att ställa papperspåsen i hållaren eftersom den är konstruerad så att det blir luft under påsen. Det förhindrar att den börjar läcka. Tycker man ändå att det blir för blött kan man använda två påsar.

Nya papperspåsar får man genom att hänga den medskickade skylten (finns i kärlet) på kärlet inför tömning. Då lägger chauffören en bunt nya påsar (inplastade) på ditt kärl.

Soptömningen fortsätter precis som vanligt, på samma tider. Den enda skillnaden blir - ännu så länge - att du använder två kärl istället för ett. Senare kommer även Storfors att gå över till tömning varannan vecka precis som i Karlskoga, men detta kommer att meddelas i god tid.

Även TAXORNA är desamma, fram till dess att politikerna fattat nya beslut. Detta kan dröja ända till halvårskiftet i juni/juli 2016, men kommer också att meddelas i god tid.

Kundtjänsten hos Karlskoga Energi & Miljö är just nu hårt belastad, därför ber man kunder som enbart vill fråga om taxan och soptömningsturerna att inte ringa. INga ändringar kommer att ske i dagsläget.

Här kan du läsa mer om matavfallshantering> Länk till annan webbplats.

Har du frågor om din soptömning? Kundtjänst  hjälper dig!

Karlskoga Energi & Miljö Länk till annan webbplats.

Tel 0586-750 100

Öppet måndag - torsdag kl 8-16 och fredag kl 08-15


Senast publicerad av Eva Wiklund